Setari Cookie-uri

Se mai poartă imprimeul de camuflaj anul acesta? Și da, și nu! Descoperă mai multe!

Am intrat în garderobele lor, ale bărbaților. Le-am ”împrumutat” pantalonii, cămășile, sacourile, blazerele, cravatele, vestele, pantofii cu calapod androgin, pălăriile sau papioanele ori bretelele. Apoi nu ne-am mulțumit doar cu vestimentația de stradă. Oh, nu! Le-am ”atacat” și ”cucerit” și costumul de luptă. Trenciurile, gecile de aviator, jachetele Bomber, tunicile, epoleții sau hainele de camuflaj. Așa suntem noi… cuceritoare! Și tot cuceritoare discutăm astăzi despre cum arată printul de camuflaj al verii.

Dacă te gândești la clasicele haine militărești, destinate camuflării, atunci, pe scurt, la întrebarea ”se mai poartă camuflajul?” ți-aș spune că nu prea. Sau altfel spus, că au fost destul de puține infuzii de print de camuflaj în colecțiile caselor de modă. Și-atunci, ce avem de spus despre imprimeul de camuflaj anul acesta? E plin de culoare, de flori, de broderii și de aplicații opulente.

Cum vine asta? Cum se poate să discutăm despre haine cu model de camuflaj și prețiozitate, opulență, eleganță sau feminitate? Păi, designerii au decis să te inspire prin colecțiile lor. Cu imprimeuri zgomotoase, prețioase, feminine, adesea cu efect de ”remodelare” corporală. Și pentru că a alege haine cu imprimeuri ar trebui să fie amuzant, creativ, se pare că și motivele army, de camuflaj s-au transformat puțintel. Este, dacă vrei, un fel de camuflaj printr-o Junglă plină de flori.

Citește și:

Imprimeul de camuflaj în 2018 se adresează femeilor care vor să se camufleze în sere grandioase, grădini prețioase, princiare sau regale, în lanuri de flori și buchete baroce de plante, flori și alte vegetale. Este vorba despre un camuflaj ce respiră feminitate, ca de altfel întregul sezon estival actual.

Se mai poartă imprimeul de camuflaj anul acesta? Clasic, nu! Și atunci…?

Și atunci se poartă cu mii de flori, ferigi, frunze, tulpini și alte detalii botanice care te-ar ajuta să te maschezi, să te ascunzi, cum spuneam, într-o Junglă prețioasă ori într-o seră exotică. Gucci a propus rochii maxi în tonuri de ”camuflaj” floral, exotic. Ce înseamnă asta? Înseamnă tonuri de verde, kaki, marouri, negru și accente de flori.

Citește și:

Ceva camuflaj floral-vegetal în aceleași tonuri a propus și Baja East. Și, deși nu a respectat paleta cromatică a uniformelor de camuflaj militărești, și Michael Kors a sugerat un astfel de print. Altfel spus, el a creat haine cu model de camuflaj… lila pastel. Într-un mix de tranșeu și Safari, Kors a propus imprimeul camuflaj în mov pastelat. E ceva mai feminin de atât?

Da, ar mai fi elementele de bej și camel ale ținutelor Safari (alt trend major al verii), mixate cu printuri florale și vegetale ce ar putea trece de camuflaj. Și ar mai fi buchetele florale retro, în nuanțe de kaki și maro, însă în loc de formele abstracte ale printului de camuflaj, vorbim despre floricele și frunze bine stilizate. Despre cealaltă categorie discutăm ceva mai jos. Și mă refer aici la faptul că da, se mai poartă camuflajul clasic, dar nu prea clasic!

Citește și:

imprimeul de camuflaj în 2018, haine cu model de camuflaj, se mai poartă camuflajul

Bluză ”camuflaj” floral Rochie cu nuanțe ”vegetale”

Rochie imprimeu camuflaj clasic Geantă cu print camuflaj

Atunci se poartă floralele în tonuri de camuflaj, dacă vrei un military feminin

Știu că te-am cam băgat în ceață. Dar, vorbind despre camuflajul milităresc, află că în vara asta, la transferul din garderoba iubitului în dressingul tău s-a întâmplat o transformare. O vrajă, dacă vrei. Pe parcurs, imprimeul de camuflaj anul acesta a devenit uber-feminin. Fie prin asocierea cu piese vestimentare ladylike, rafinate, elegante. Fie prin păstrarea formelor de camuflaj abstracte, dar modificarea tonurilor și nuanțelor folosite.

Altfel spus, ca să fii la modă în vara asta, poți alege haine cu model de camuflaj clasic, exact ca în uniformele army-style, dar transpuse pe linii feminine. Un exemplu este rochia cu volane și print army de mai sus. Cealaltă soluție de a introduce motivele de camuflaj în ținutele tale se referă la alte culori. Adică se mai poartă camuflajul exact ca în ținutele militărești, în ceea ce privește ”geometria” formelor. Dar se schimbă tonurile. Un exemplu poate fi geanta-rucsac cu print de camuflaj pastelat roz, gri, bej.

Citește și:

Ce trebuie să reții din moda acestui sezon când vine vorba de accesorii și haine cu model de camuflaj? Cuvântul-cheie este ”feminitate”. Dacă mergi pe camuflaj clasic, ai grijă să ai în ținuta ta o infuzie de piese feminine. Ai cămașă military? Combin-o cu o fustă din piele și sandale cu toc! Alegi să porți imprimeul de camuflaj în 2018, cu flori și print Jungle? Asortează bocanci army-style!

Se mai poartă camuflajul clasic, sigur! Însă, în loc de ”Prezentați arm’!” te sfătuiesc să prezinți ceva feminitate, delicatețe și prețiozitate! Fie și-n cămașa lui de ofițer!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.