Setari Cookie-uri

Pălării pentru vacanța de vară: modele pe care poți să le iei cu tine de la plecare

Bagajul este gata. Sigur pofta de concediu este și ea la locul ei. Dar ești sigură că ai împachetat tot? Chiar și pălăria de plajă? Dacă nu ai ales încă modelul pentru concediul acestui an, am eu câteva sugestii de pălării pentru vacanța de vară din care să-ți alegi favorita!

Și asta pentru că am luat tendințele de primăvară-vară 2018 filă cu filă, la documentat. Păi e treabă serioasă aici! Nu poți ajunge pe plajă purtând un model vechi, care să nu se potrivească trendurilor actuale. Așadar, astăzi îți recomand ce pălărie să porți în concediu, așa cum s-au văzut din propunerile designerilor.

Pălăria este accentul final al unei ținute. Mai ales vara! Este ultima piesă de puzzle! O pălărie are capacitatea de a stiliza o ținută, de a-i conferi rafinament sau o alură mai relaxată. Și la capitolul pălării pentru vara asta să tot fie astfel de exemplare… exemplare! Poți alege pălării pentru vacanța de vară, destinate să blocheze soarele nemilos sau poți alege modele de accesorii de cap ce au ca scop acoperirea față de razele soarelui, atragerea privirilor, definitivarea ținutei și a stilului, oricum ar fi vremea.

Citește și:

Așadar, iată ce pălării pentru vacanța de vară au propus designerii în colecțiile actuale!

Pălării transparente ca la Chanel: alege-le pentru vacanța de vară!

Dacă te prinde ploaia pe plajă sau la plimbare prin stațiune, vei vrea să porți o pălărie cu plastic, așa cum a propus Lagerfeld pentru Chanel. Sunt perfect de purtat și pe barcă, pe yacht (norocoaso!), că nu te va stropi apa, dar și pe plajă, sau în excursiile la munte.

Extra pont: Dacă alegi pălării pentru vacanța de vară, inspirată fiind de Chanel, păstrează borurile cât mai mici! Cu cât mai mult plastic, cu atât mai multă căldură. Și, deși nu ai zice că e posibil, accesorizează chiar și prețios o astfel de ținută.

Pălăria de cowboy este șic!

Dacă nu te-a prins propunerea Chanel cu transparențe la pălării pentru vara asta, ai și alte variante la modă. Iar una dintre ele este pălăria tip cowboy. Altfel spus, modelul clasic de pălărie din paie. Secretul este că poți alege atât modele de paie, cât și modele din alte texturi potrivite pentru vremea caldă.

Citește și:

Extra pont: prinde accesorii florale, broșe prețioase, panglici satinate sau cu imprimeu, funde mari cu buline, cu print floral sau dungi, ori mărgele, aplicații metalice sau cristale! Inspiră-te de la Versace!

Turbane ca la Marc Jacobs în loc de pălării pentru vacanța de vară

Dacă nu te-au prins până acum modelele de pălării pentru vacanța de vară de mai sus, ai la dispoziție și un surogat de pălărie. Ceva mai șic, mai retro, mai elegant, mai feminin și mai rafinat. Dar poate trece și drept Boho sau romantic, cu accesorizarea sau ținuta potrivită. Turbanul, căci despre el vorbesc este perfect să îți țină părul, să nu îl uzi, dar și te ferească de razele soarelui. Și poate rămâne pe cap și după plajă, la o cină.

Extra pont: turbanele din satin sunt la mare căutare în vara aceasta, mai ales cu o broșă prețioasă metalică, prinsă! Dar poți alege și eșarfe cu franjuri drapate în turbane sau turbane ceva mai boeme, cu imprimeuri tinerești: buline, flori, fructe, dungi, animăluțe.

Citește și:

Pălării pentru vacanța de vară

Vezi pălării pentru vacanță

Șepcile retro-sport sunt alte variante perfecte de vacanță

De la ludic, trecem la sport. Dacă încă nu știi ce pălărie să porți în concediu, poate o sugestie ceva mai relaxată și confortabilă, în stil sporty, te inspiră. Se poartă mult șepcile în vara asta! Și dacă nu alegi pălării pentru vacanța de vară, poți merge pe surorile lor, ceva mai sport! Și dacă vrei să ”tunezi” aceste pălării pentru vara lui 2018, folosește-te de aplicații metalice și prețioase. Sugestii găsești la Versace sau Puma.

Extra pont: există un micro-trend ce se poate înscrie perfect în rândul gamei sport, și acesta extrem de șic anul acesta, perfect de luat în concediu. Poți alege ca pălării pentru vacanța de vară și pălăria de tip ”pescar”. Cea cu calotă mare, către frunte și boruri mici!

Citește și:

Inspiră-te de la Missoni și poartă pălării cu boruri mari în vara asta: fii Boho!

De la pescuit, trecem la dame rafinate și elegante. De la bărcuțe rustice migrăm către petreceri la piscină sau pe plajă. Și ce se potrivește cel mai bine cu acest stil? Ce pălărie să porți în concediu dacă ești elegantă, chiar și pe plajă? Cea mai feminină și elegantă opțiune este pălăria cu boruri mari, ușor boemă, dar mai mult retro și feminină.

Extra pont: dacă alegi acest gen de pălării pentru vacanța de vară, completează costumul de baie cu o rochie croșetată sau din dantelă-macrame, cu ochelari retro, mari, cercei masivi și un mic accesoriu floral. Inspirație găsești la Missoni!

Acestea au fost trendurile majore la pălării pentru vara asta, dar mai poți trece pe listă oricând modelele clasice din paie sau împletite. Indiferent ce pălării pentru vacanța de vară vei lua cu tine - și ai de unde alege, nu glumă! – indiferent de trenduri, bazează-te și pe confortul tău! Alege confortul termic, în detrimentul modei și alege întotdeauna modele și linii care te avantajează și ți se potrivesc.

Citește și:

Și ca un ultim sfat legat de ce pălărie să porți în concediu: asortează mereu accesoriile cu linia generală a ținutei tale. Altfel spus, nu purta pălărie-pescar dacă alegi camisola lungă și transparentă, sexy, drept beachwear!

Iar pălăria retro melon este în trend acum, dar și la toamnă - nu uita! ;)

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.