Setari Cookie-uri

Pălăria retro melon continuă să fie la modă și în vara aceasta și la toamnă!

M-am îndrăgostit de ea în picturile metafizice, suprarealiste, ale belgianului Rene Magritte. Apoi mi-a plăcut să văd că în vara asta și în toamna ce vine rămâne la modă. Despre ce vorbesc? Despre pălăria retro melon, atât de elegantă, de dandy și de cool în orice ținută urbană ce se respectă.

O știi din filmele alb-negru, mute, cu Charlie Chaplin ori cu Stan și Bran. A devenit simbol al picturilor semnate de Rene Magritte și a fost creată la mijlocul anilor 1800 în Anglia. Pălăria retro melon a fost ușor-ușor adoptată în vestimentația feminină (trebuie să fi văzut-o în filmele de cabaret!) iar în vara aceasta și în sezonul rece viitor, va continua să rămână la modă.

Se poartă multe modele de pălării retro anul acesta, iar melonul este una dintre ele! În vara aceasta, există varianta de ”melon” de plajă, din paie, dar de îndată ce ajungem la toamnă-iarnă 2018-2019 putem discuta despre alte feluri mai ”de stradă” sau chiar de seară în care se poartă pălăriile melon. Iar stilul retro și vintage ia din nou o foarte mare amploare!

Citește și:

Întâi de toate, trebuie menționat faptul că designerii au creat modele de pălării pentru acest an axate pe confort și funcție, înainte de estetic. Dacă în cazul verii se poartă pălăria retro melon, împletită, din paie, în cazul sezonului rece, vorbim despre modele de pălării retro tip melon din stofe pline, groase, care să țină cald. Așadar, acest detaliu al confortului și funcționalității nu se va modifica din vara aceasta până la anul.

Trendul retro în privința accesoriilor de purtat pe cap

Cum spuneam, se poartă modele de pălării retro și se poartă pălăriile melon în 2018, atâta timp cât ele nu își pierd funcția. Vara îți propune modele de pălării care să îți țină răcoare și umbră. Iar din toamnă, vei avea nevoie să îți țină de cald. Așadar, este necesar să uiți puțin de partea ”artistică” și să-ți amintești că este mai întâi despre utilitate.

Citește și:

Pălăria retro melon a verii este din paie, împletită. Pe asta am lămurit-o! Dar nu te gândi că este banală. Sunt variante cu boruri mai mari, cu boruri mai mici, cu calota mai înaltă sau mai joasă ori cu calota cu model rotunjit sau angular, cu ”urechiușe”.

Și-n plus, pe lângă faptul că se poartă pălăriile melon, se poartă și decorațiunile și elementele de ornament peste ele. Colorate, ludice, amuzante ori pline de rafinament, tu alegi! Funde mari, supradimensionate ori funde micuțe, flori, pietre sau adevărate broșe ori bijuterii prinse de bor sau de calotă. Ori imprimeuri simpatice cu buline, dungi sau flori. Ai de unde alege!

Poartă o pălărie retro melon și în vara asta și la toamnă

Pălării retro melon pentru vara asta și la toamnă

Pălăria retro melon este piesă IT atât în vara asta, dar și de la toamnă

Ai de unde alege și când vorbim despre pălăria retro melon potrivită la toamnă ori la iarnă. Se poartă multe modele de pălării retro în 2018-2019, iar acest model este cu adevărat printre preferatele designerilor. Elie Saab și Marc Jacobs, de exemplu, au făcut un mix și au obținut un hibrid de melon cu joben, amândouă purtate prețios cu dantele, broderii, satin, funde sau imprimeuri prețioase.

Citește și:

Dar nu doar acestea sunt modele de pălării pentru 2018-2019 care să nu-ți lipsească! Oh, nu! Și la Prada se poartă pălăriile melon, doar că ele au textură cu motive geometrice retro. Și la Michael Kors am întâlnit un hibrid de melon cu fedora, totul condimentat cu ceva pătrățele British și ceva animal print.

Și dacă aș avea un sfat pe parte de estetică acesta ar fi să nu uiți de culoare în sezonul rece! Se poartă negru, maro, gri, bleumarin. Dar se poartă marouri, galben-muștar, roșu, burgundy și altele la fel de vii! Dacă alegi modele de pălării retro, poartă-le cu stil și... funcție! ;)

Citește și:

Și dacă îmi mai permiți un sfat, dacă vrei să fii la modă și acum și la toamnă, și dacă vrei să recreezi bine look-ul de divă Glamour retro, realizează niște layere feminine! Adică? Adică pe sub pălăria retro melon poartă eșarfe mai subțiri sau mai pline, înnodate sub bărbie. Ideal și pe yacht, cu hot pants și maiou în dungi, dacă eșarfa e din mătase, cu flori, dar și cu palton din stofă, rochie dantelată și cizme lungi, dacă te îndrepți către un cocktail sau un party, printre troienele toamnei târzii sau ale iernii.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.