Setari Cookie-uri

Rochia cu nasturi și cordon: o variantă din anii '40 mereu la modă

Rochia cu nasturi și cordon mi se pare exact simbolul acestei veri. Suficient de feminină și elegantă. Fără doar și poate effortless și confortabilă! Exact așa cum au trasat marii designeri ai caselor de modă liniile trendurilor anului.

Rochia cu nasturi și cordon a acestui sezon se inspiră din liniile anilor 40, în care femeile începuseră să se emancipeze. Detaliu observat, de altfel, și la rochiile acelei perioade, croite în A, cu talia accentuată de cordon, adesea cu nasturi de sus până jos, tip halat, dar cu gulere mari ori guler și rever, buzunare cu clapetă sau umerii măriți, de inspirație androgină.

Perioada aceea se referă de altfel la crearea siluetei clepsidră, chiar și purtătoarelor ce nu dețineau această tipologie. De altfel, perioada de după Al Doilea Război Mondial, continuând cu anii 50 și New Look-ul creat de Dior, manifestat tot prin accentuarea taliei subțiri, a umerilor ușor măriți și a șoldurilor desenate vizual mai ample, prin fuste și rochii cu mulți metri de material, așezați în falduri feminine, și până la anii 60, când apare rochia-sac, se prezintă într-un mod eminamente feminin.

Citește și:

Iar acest detaliu se observa cel mai adesea la modelele de rochii cu cordon în talie, adesea cu nasturi, gulere interesante, mâneci deasupra cotului, lungime midi și eventual umerii ușor măriți, cu o linie evazată a fustei. Cu mâneci simple ori cu volane, cu cordon sau curea cu cataramă, cu gulere feminine, dantelate sau încrețite cu pliseuri, ori dimpotrivă cu gulere și revere androgine, rochia cu nasturi și cordon este emblematică pentru perioada anilor 40 și 50, o perioadă a feminității și a curajului de expresie al femeilor.

Ei bine, aceste modele au fost elogiate și reinventate și în trendurile acestei veri. Se poartă multe rochii cu nasturi pentru vara asta și majoritatea pornesc de la moda retro, feminină, a anilor 40-50.

Rochii cu cordon în talie, cu lungime midi și cu mâneci bufante, lungi

Atât de versatilă și atât de feminină, fără eforturile texturilor prețioase! A nu se înțelege că designerii au propus rochii cu nasturi pentru vara asta, altfel decât fabuloase! Nici nu e loc de monotonie! Miu Miu a propus rochia cu talia marcată cu nasturi până în talie și guler alb, scrobit. Totul realizat din voal transparent, cadrilat, purtat cu pantaloni scurți pe dedesubt.

Citește și:

Carolina Herrera a propus rochia cu talia marcată și cu nasturi până la coapse, restul fiind lăsat sub formă de șliț. Rochia cu nasturi și cordon a Carolinei Herrera este pastelată, suavă, delicată, cu topul bluzat și fusta pe bie, cu fundă neagră, cu picățele și este croită din voal fin.

Emilia Wickstead a propus rochii cu cordon în talie și cu nasturii ascunși, inspirându-se din croiala caftanelor Boho, cu imprimeu retro. Alcoolique a propus rochia cu nasturi și cordon, cu lungime midi, cu fusta amplă, ce cade în falduri, cu mâneci bufante, lungi, amintind de moda anilor 60-70. Totul croit din triplu voal nude cu mic imprimeu floral.

Rochii lungi cu nasturi pentru vara asta: cu condiția să fie cu guler alb, scrobit, mâneci lungi și curea în talie sau cordon

Erdem a propus rochii cu nasturi pentru vara asta, cu imprimeu floral, colorat, cu smarald și albastru, cu mâneci lungi, manșete înalte și umeri accentuați dar și cu modele cu lungime asimetrică, fluidă.

Citește și:

Allessandra Rich a adus omagiul cel mai apropiat de moda șaizecistă, creând rochii cu cordon în talie, cu guler alb, scrobit, cu fundă la guler, cu mâneci lungi, manșete înalte și umeri accentuată. Fusta rochiei este în cazul acesta până la gleznă și este cu pliuri drepte. Nasturii albi contrastează cu materialul bleu, înflorat, a la anii 60, cu trandafiri roz.

Rochia cu nasturi și cordon, cu croială retro și motive florale este must-have

Paul & Joe capotează privirile cu un look de feerie, cu o rochie cu talia marcată, dar lejeră, cu nasturi, cu guler amplu și mâneci la fel de largi, clopot, inspirându-se din moda etno-chic, Boho, a anilor 70, mai degrabă. Totul este completat de imprimeu floral și broderii, de materialul fluid și de mici volane delicate.

Citește și:

O variantă interesantă a rochiei cu nasturi de sus până jos o întâlnim la Roksanda, însă lipsește cordonul, linia taliei fiind căzută, marcată de un volan. De altfel, toată rochia este decorată cu mici volane încrețite.

Jurnalul unei shopaholice, rochia cu nasturi și cordon, rochii cu cordon în taie, rochii cu nasturi pentru vara lui 2018

Alege-ți rochia cu nasturi și cordon

Rochiile maxi, cu bretele, cordon în talie și nasturi de sus până jos sunt senzuale

La Ralph Lauren găsim cea mai ”americană” versiune pentru rochia cu nasturi și cordon. O apariție de prerie adusă în urbanul actual, o apariție feminină, sexy, delicată și interesantă.

Designerul propune rochii cu nasturi pentru vara asta, cu nasturi de sus până jos, cu talia marcată, cu bretele late, cu croiala anilor 60 și 70, cu fusta amplă, evazată, cu volane feminine, totul pe alb pur, imaculat.

Citește și:

Rochia cu nasturi pe o parte și cordon, eventual din denim

Am găsit o altă versiune de rochii cu cordon în talie, și cu nasturi de sus până jos la Carolina Herrera, fiind realizată din denim prespălat și având închiderea asimetrică, pe o parte. Iar la Chanel am găsit rochii cu nasturi pentru vara acestui an, versiunile scurte, inspirate din rochiile-cămașă, cu gulerul brodat prețios.

Ei bine, rochia midi a la anii 50, cu talia accentuată de cordon cu fundă și nasturi este atât de ladylike! Poți înlocui cordonul cu diferite curele, eventual din plastic, din piele cu capse, ori cu franjuri! Poți face o grămadă de mixuri interesante, actuale, urbane!

Se poartă și rochia-cămașă sau tunică, cu cordon în talie, sau mai sus, Empire, se poartă și talia mulată dar și cea sugerată. Important este ca zona taliei să iasă în evidență, să fie marcată și completată de detaliile retro, atât de feminine ale perioadei anilor 50 și 60.

Citește și:

Așa au gândit designerii rochia cu nasturi și cordon a verii și au gândit-o tare bine! Este simbolul feminității fără prea multe artificii. Dar este și simbolul începutului emancipării feminine! Doamnelor, suntem nevoite!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.