Setari Cookie-uri

Denim Style: Se mai poartă blugii cu rupturi de la toamnă?

De câteva sezoane se poartă multe modele de blugi cu aspect deteriorat. Patină vintage, pattern-uri cu laser, petice, cusături, rupturi, franjuri și un wash decolorat, prespălat, toate fac parte din denimul pe care am ajuns să-l îndrăgim și ”vânăm” prin magazine. Totuși, cu fiecare sezon se întâmplă transformări. Se mai poartă, deci, blugii cu rupturi de la toamnă? Păi, hai să vedem!

De ceva timp asistăm la Epoca Denimului. Această țesătură rezistentă și versatilă – până la urmă, a migrat de la soldați, la ferme și cowboys și până la ținute office, ori urbane – a câștigat teren, și pe bună dreptate. Atât de mult a venit în prim-plan, că până și convenționala casă Dior, dedicată stilului ladylike, a realizat în primăvară-vară 2018 o colecție bazată pe blugi.

Look-urile All Denim au dominat catwalk-urile și au apărut chiar în costume stil deux-piece, sau costume inspirate din tuxedo, ori rochii elegante. Totuși, ce se întâmplă cu jeansul din toamna aceasta? Ce modele de blugi se poartă la toamnă?

Ei bine, dacă vara aceasta ne-am delectat cu denim închis la culoare, cu aspect nou-nouț, ori cu aspect sintetic, cu multe broderii sau aplicații prețioase, cu inserții din dantelă, cu multe influențe retro ale anilor 70 (blugii evazați), ale anilor 80 și 90 (blugii cu talia înaltă, croiți drept, largi, chiar, Mom fit), se schimbă povestea din toamnă.

Citește și:

Ce se schimbă totuși? Se mai poartă blugii cu rupturi de la toamnă? Ne mai bazăm garderoba pe modele de blugi cu aspect deteriorat sau mergem pe altceva? Ce păstrăm, ce aruncăm? Păi hai să vedem împreună!

Cum se poartă denimul la toamnă? Îl vei vedea la multe jachete de blugi matlasate!

Nu face parte din categoria amintită, dar face parte din a înțelege mai exact cum privim sezonul rece viitor, în ceea ce privește denimul. Ei bine, s-au jucat creatorii de modă și de data aceasta, și de la sacouri ori blazere, chiar de la jachete cu coadă de frac s-a ajuns la fascinația pentru stilul sport.

Înainte de a discuta dacă păstrezi blugii cu rupturi de la toamnă în ținuta ta, află că există un must-have din denim. Este vorba despre textura matlasată, adesea folosită la jachete, geci ori paltoane. Ei bine, trăiască vatelina, toamnele târzii și iernile în care tu tot vrei să porți denim! Acum poți, căci gecile matlasate de blugi sunt la mare căutare. Fie pufoase, pentru iarnă, fie cu matlaseuri pe materiale subțiri, denimul se poartă și așa!

Citește și:

Jurnalul unei shopaholice, blugii cu rupturi de la toamnă, ce modele de blugi se poartă la toamnă, modele de blugi cu aspect deteriorat

Alege-ți blugii cu rupturi!

Wash-ul vintage continuă să se poarte, deci poți alege blugii cu rupturi de la toamnă!

Vești bune pentru iubitoarele trecutului și al modei retro: rămâne moda patinei vintage în prim-plan. În contrast cu gecile matlasate și cu motivele hi-tech, cu laser, despre care vom vorbi ceva mai jos, rămân la modă și blugii cu rupturi de la toamnă, mai ales dacă țesătura este deteriorată, tocită, patinată.

Ce modele de blugi se poartă la toamnă? Gândește-te la jeanșii purtați de adepții punk, rock, grunge dar și de blugii purtați de cowboys, purtați până la deteriorare, destrămarea țesăturii și chiar rupere. Așadar, mizează pe modele de blugi cu aspect deteriorat, în orice fel de combinație! Cu piele, cu tricotaje, cu stofe pline, cu materiale lucioase, paiete sau texturi elegante, poți purta oricum acești blugi!

Citește și:

Alege atât denimul închis la culoare, cu aspect sintetic, cât și blugii cu modele ștanțate cu laser

Ei bine, de la partea superioară a siluetei, trecem la ce modele de blugi se poartă la toamnă. Că vorbim despre modele de blugi cu aspect deteriorat, că ne referim la jeanși cu textură nouă, sintetică, motivele trasate cu laser sunt noile broderii anul acesta.

De la dantele, macrame, franjuri sau aplicații cu pietre ori prețioase, trecem la modele realizate prin tehnica embedării cu laser. Așadar, poți purta blugii cu rupturi de la toamnă, dacă aceștia au și ”imprimeuri” cu laser. Cum le recunoști? Au o tentă decolorată, dar cu contur precis!

La fel de precis este și faptul că toamna ce vine este una a contrastelor, a eclectismului și a mixurilor interesante de materiale și aplicații. Așa că poți oricând purta blugii cu rupturi de la toamnă, fie casual, fie la birou! Poți asorta organza pentru un stil prețios, mătase imprimată, pentru un look Boho sau tricotaje pufoase, alături de cizme, în ținutele urbane, dacă completezi look-ul cu blugii cu rupturi de la toamnă. Fie ei cu patină vintage, aproape rupți, fie cu motive trasate cu laser, rupturile și materialul destrămat, purtat până la uzare rămâne șic.

Citește și:

În ceea ce privește croiala, iată ce modele de blugi se poartă la toamnă: se menține linia largă, confortabilă, dar și pantalonii skinny, mulați, se mențin și croiala evazată, și lungimea oversize dar și lungimea deasupra gleznei.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.