Setari Cookie-uri

Cămăși colorate versatile: se potrivesc oricând și acum, și la anul!

Ai zice că doar clasica bluză albă este o variantă versatilă, pentru orice vârstă, ținută, ocazie, siluetă. Și totuși, iată-mă aici să te contrazic în cel mai frumos fel cu putință. Astăzi aducem în discuție cele mai cool cămăși colorate versatile. De la pasteluri la nuanțe neon, de la neutre la imprimeuri intens pigmentate, le avem pe toate, pe toate!

Ideea este că nici nu trece bine vara și așteptăm toamna. Și parcă nu am vrea să renunțăm la hainele cu drag alese, pentru acest sezon, doar pentru că s-ar purta altele. Veștile bune sunt că am căutat cele mai interesante modele de cămăși colorate versatile, care se regăsesc atât în moda acestui sezon, cât și în anotimpurile reci care urmează.

M-am oprit la cămăși colorate ușor de asortat, căci adesea pe ele le căutăm cel mai mult, fie la ținuta casual, fie ea elegantă, de seară, ori office. Și dacă în vara aceasta ne-am delectat cu nuanțe de înghețată și sorbeturi cremoase, reprezentate de pasteluri și tonuri pudrate, la toamnă, ne vom lăsa înveștmântate și de multe-multe culori, unele firești, altele-surpriză.

Așadar, descoperă ce am găsit pe catwalk la capitolul cămăși colorate pastelate dar și ce cămăși versatile în culori puternice păstrezi în garderobă.

Citește și:

Cămăși versatile în culori puternice, precum movul, turcoazul, galbenul, sau oranjul

Și acum, și la toamnă, rămân la modă modelele de cămăși colorate versatile. Burgundy-ul și roșul intens, de exemplu, sunt două variante extrem de vizibile, oricum le-ai purta, și pe care creatorii de modă le-au propus în gama cromatică atât de vară, cât și în cea de toamnă. Bottega Veneta a propus bluza-cămașă stil pijama burgundy, de exemplu, iar Tibi a mers pe texturi vaporoase roșu-mac.

Jurnalul unei shopaholice, cămăși colorate versatile, cămăși colorate ușor de asortat, cămăși colorate pastelate, cămăși versatile în culori puternice

Cămăși colorate versatile în toate stilurile

Dar gama de roșu nu s-a terminat, nu, nu! Poți purta cămăși colorate ușor de asortat și în nuanțe de cyclamen, roz intens sau fuchsia, așa cum am găsit la Jason Wu, Carolina Herrera ori Valentino. Ca ajutor de stilizare, îți pot spune că marii designerii au îmbrăcat modelele cu cămăși versatile în culori puternice, alături de piese vestimentare ton în ton. Dacă-i bal, bal să fie!

Citește și:

Bal este și dacă alegi tonurile de ultraviolet, așa cum au propus David Koma, Tibi sau Moschino. Dar și dacă te oprești la tonurile de albastru ultramarin, Prusia sau cobalt, așa cum au propus Blumarine, Tibi sau PRabal Gurung. Cum porți aceste culori intense? Din nou, alături de alte tonuri din aceeași culoare, ton sur ton, color block dar și alături de alb, negru (neutre) sau nuanțe în contrast cromatic complementar (la Tibi vezi albastru cu oranj).

Și dacă tot am discutat despre roșu și albastru, ne mai rămâne galbenul drept culoare primară. Și el se poartă, și în tonuri ”sintetice”, neon, dar și în gamă de oranjuri, ceva mai retro. Așadar, poți alege la blugi, la pantalonii la dungă, la fustele conice sau la cele midi, evazate, la colanți sau la fustele lungi, de seară, la pantalonii din piele sau la cei sport, la rochii, salopete ori sarafane, minunatele cămăși colorate versatile!

Citește și:

Cum se poartă oranjul? Cu negru, adesea (Lanvin, Oscar de la Renta). Cu complementare adesea (cu turcoaz la Jeremy Scott). Despre galben, menționez că designerii l-au asortat tot color block, alături de alb, negru, mai mult galben și, desigur, contraste. Inspirație găsești la Lanvin, Bottega Veneta, Roksanda. Acestea fiind spuse, să discutăm și despre modelele de cămăși colorate pastelate!

Cămăși colorate pastelate pentru un look la modă la toamnă

A fost vara pastelurilor, asta e clar. E și mai clar că moda se prelungește și la toamnă. Vei găsi alături de modelele de cămăși versatile în culori puternice, și nuanțe pastel, delicate, soft. Ce tonuri se poartă cu precădere? Ei bine, la Ermanno Scervino sau Roland Mouret am dat de roz prăfuit (color block sau alături de negru ori argintiu). La Miu Miu și Ashley Williams am găsit cămăși colorate versatile, în lila-ul ce a făcut furori și în vară (cu nude, cu alb și negru sau cu contraste: roșu, turcoaz).

Citește și:

Casele de modă îți propun și cămăși colorate pastelate în tonuri de gălbui (purtate ton în ton sau color block, ori alături de negru și/sau argintiu). Inspirație găsești la Balmain sau Prabal Gurung. Și, când te plictisești de șerbet, alege tonurile calde de nisipiu, la fel de șic la toamnă, ca și în vara aceasta. Unde mai pui că o cămașă nude e mereu șic! Inspirație găsești la Jason Wu (cu neutre, alb și negru), Marta Jakubowski (cu maro, roșu, oranj) sau Cushnie et Ochs (nude din cap până în picioare).

Ah, da, era să uit, în vâltoarea aceasta intens pictată de cămăși colorate ușor de asortat, să menționez rafinatele și atât de elegantele bluze gri deschis, pal. Inspirație găsești la Roksanda (alături de verde și albastru), la Alexander Wang (All Grey) și la Valentin Yudashkin (gri și alb).

Citește și:

Cumpără-ți cămăși colorate versatile, ce ies în evidență prin imprimeu, țesătură sau aplicații! Mizează pe culorile tari, pe neutre, pe nuanțe pământii, dar mai ales, mizează pe cămăși colorate ușor de asortat! Poartă cămăși colorate pastelate, alături de contraste complementare, alături de non-culori și cu accente metalice! Poartă cămăși versatile în culori puternice în stil color block, sau alături de culori contrastante.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.