Setari Cookie-uri

O culoare foarte cool de primăvară-vară 2018: portocaliul

Orange is the new black. Nu știu dacă portocaliul este o culoare foarte cool de primăvară-vară datorită acestui serial  sau pur și simplu a reușit prin propria-i strălucire să capteze titulatura de una dintre culorile must-have ale verii. Ideea este că se poartă și că este o culoare solară pe care nu ai voie să o ratezi, prea des nu te întâlnești cu ea! Însă nici pe care nu ai voie să o porți eronat. Așadar, ce este IN și ce este faux-pas când vorbim despre ce culori se poartă în 2018?

Ce culori în tendințele de primăvară-vară 2018 sunt cele mai șic? Ce culori sunt la modă și cum să le porți? Și mai ales, când vine vorba de ce culori se poartă în 2018, cum alegi să strecori în ținutele tale o culoare foarte cool de primăvară-vară? Mă refer la portocaliu, oranj, cu siguranță, pentru că oranjul este o nuanță solară, nu tocmai ușor de asortat, însă clar must-have și clar, de neratat în colecțiile actuale!

Am ales să despic gama cromatică a sezonului în patru. Sau în mai multe! Am ales să discutăm despre cum porți nuanțele tari, intense, ce sunt mai greu de asortat, tocmai pentru că, în general paleta cromatică acidă nu este tocmai simplu de inclus în ținute. Mai ales că trendul major al sezonului este să lași culoarea să strălucească în toată splendoarea sa. Mai ales că se poartă statement!

Citește și:

Cum porți portocaliul? Ei bine, dacă alegi să porți haine și accesorii oranj în 2018, poartă-le cu atitudine. Poartă această culoare foarte cool de primăvară-vară în piese vestimentare principale sau în accesorii ce ies în evidență.

Ce culori se poartă în 2018 și ce culori sunt la modă la vară

Înainte să abordăm oranjul, această culoare foarte cool de primăvară-vară, trebuie să trecem în revistă și alte culori în tendințele de primăvară-vară 2018. Pentru a avea o imagine de ansamblu despre ce culori se poartă în 2018, descoperă mai jos ce culori sunt la modă și cum să le porți!

Până să ajungem la cele mai tari haine și accesorii oranj (pentru că le-am adunat pe toate la un loc, pentru tine) trebuie să îți spun că în acest sezon se poartă următoarele tonuri și nuanțe: violet pastelat, lila dar și mov intens (mai ales că ultraviolet e culoarea anului 2018), roz prăfuit dar și fuchsia, bleu și vernil, kaki și alb, toată gama de pământuri, de la maro la sepia sau sienna, ori cognac, galben pai dar și galben intens, solar, oranj puternic în stil tomato-red dar și portocaliu soft, pastelat.

Citește și:

Dacă observi, culorile verii sunt la pol opus: fie saturație mare, culori intense, fie tentă fadă, suavă, delicată, pastelată. Însă se poartă variațiile antitetice ale aceleiași culori. Și asta trebuie să reții când vorbim despre cum porți portocaliul. În plus, reține că această culoare foarte cool de primăvară-vară se poartă în bloc, de sus până jos, din cap până în picioare, fie în același ton (ton sur ton), fie în nuanțe degrade.

Poartă această culoare foarte cool de primăvară-vară 2018 la accesorii

Alege haine în portocaliu - culoare foarte cool

Cum porți o culoare foarte cool de primăvară-vară: învață să asortezi haine și accesorii oranj

Acestea fiind spuse, îți spun câteva trucuri despre cum să asortezi oranjul, o culoare foarte cool de primăvară-vară. Eu, personal, voi merge pe două abordări.

Citește și:

Voi îmbina culori în tendințele de primăvară-vară 2018, dar voi alterna nuanțele, purtând nuanțe mai domoale, cu accente de ton intens, acid. Adică, la o fustă oranj pastelat, poți purta un top portocaliu aprins, vermillon. Vorbind despre cum porți portocaliul, mai există și varianta în care ”spargi” outfitul cu ajutorul unui imprimeu. Poți asorta haine și accesorii în nuanțe de portocaliu / oranj puternice, intercalând nuanțele dar și și strecurând printuri sau texturi diferite, în ecuație.

Am vorbit despre ce culori se poartă în 2018 și despre ce culori sunt la modă în aceeași ținută. Am vorbit despre ținutele ton sur ton, portocalii și despre ”ruperile de ritm” cu ajutorul imprimeurilor sau a ținutelor diferite (rochie cu print cu buline oranj cu pulover portocaliu, sau bluză cu dungi, fustă oranj și trenci vermillon).

Citește și:

Condiția este să strecori pasteluri suave ale aceleiași nuanțe, sau nude ori alb, pentru a echilibra totul. Sau poți purta contraste. De exemplu: oranjul, o culoare foarte cool de primăvară-vară, este complementară cu albastrul, deci devine perfect alături de jeans! O altă combinație este portocaliu-roșu, oranj-negru, portocaliu ca accent printre marouri.

Alege haine oranj, în culori în tendințele de primăvară-vară 2018

Alege haine oranj în tendințele de primăvară-vară

Nu știu cum porți portocaliul sau cum decizi să asortezi haine și accesorii oranj. Însă sper că vei alege să porți aceste culori în tendințele de primăvară-vară 2018. Și asta pentru că portocaliul, o culoare foarte cool de primăvară-vară, nu revine prea des în trenduri!

Și acum că am discutat despre ce culori se poartă îm 2018 și ce culori sunt la modă alături de solarul portocaliu, nu-mi rămâne decât să finalizez cu: în vara asta, orange sigur e the new black! Așa că îndrăznește!

Citește și:

Sursa foto front page – Jordan Whitfield/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.