Setari Cookie-uri

Pe cine avantajează volanele și cine să renunțe la ele

Atât în vara aceasta, cât și în sezonul rece viitor se anunță multe, multe volane. Serios, ca elemente de croială, volanele vor fi must-have, dacă vrei să fii la modă. Așa că, astăzi voi dezbate un subiect care ne interesează pe toate: cum porți volanele în funcție de  siluetă. Pentru că, dacă vrei să fii în trend trebuie să știi cum și în ce fel te avantajează hainele cu volane. Eu sunt sigură că există variante pentru fiecare tipologie corporală și voi încerca să te conving. Așadar, pe cine avantajează volanele și cum să fie ele purtate?

Pe cine avantajează volanele? Căror tipologii corporale li se potrivesc aceste elemente de croială eminamente feminine și, din păcate, cu extra-volum la proporțiile siluetei? Deja, de la o vârstă începem să realizăm că nu contează așa de mult moda, ci căutăm să ne stea bine în hainele alese. Nu mai trăim cu iluzia că ni se potrivește orice. Uneori greșim, și asta pentru că, adesea se găsesc soluții care împacă și moda, și purtătoarea, deși aceasta nu are tipar de model.

Eu, de exemplu, nu aș purta niciodată volane în zona abdomenului, căci nu am talie de viespe. Și, de altfel, chiar dacă ai talia subțire și pui volane fix acolo, pierzi un avantaj: ascunzi ce merită evidențiat. Așa că, astăzi vorbim despre cum porți volanele în funcție de siluetă, așa încât să te flateze, să nu te îngrașe, să nu te facă să pari mai scundă, dacă nu e cazul.

Citește și:

Ce să mai! Astăzi îți spun în ce fel te avantajează hainele cu volane, în funcție de trăsăturile tale, în funcție de ce vrei să ascunzi și ce să accentuezi. Până la urmă, scopul este să echilibrezi proporțiile, nu? Iată, deci, pe cine avantajează volanele, în funcție de siluetă:

Pe cine avantajează volanele și cine trebuie să le evite?

Voi aduce în discuție toate tipologiile corporale, în ideea de a răspunde la întrebarea: pe cine avantajează volanele? Ei bine, eu consider că, dacă alegem deștept, oricine poate purta volane. De evitat, aș spune, totuși, câteva vorbe.

Este importantă și textura materialului din care sunt realizate volanele. Astfel, dacă în mod normal, o femeie minionă nu ar fi avantajată de o rochie cu volane pe talie în jos, dacă volanele sunt voluminoase, masive, ”se desfășoară pe lat”, căci acest detaliu ar face-o și mai micuță de statură. Dacă rochia este realizată din material subțire (triplu voal, mătase), care curge, este fluid și se mișcă, deci nu din structuri bățoase, atunci aceasta poate fi o variantă perfectă.

Citește și:

Dacă mai sus spuneam că o siluetă-măr nu ar trebui să poarte volane pe bluză, revin și spun că există o soluție: bluzele cu volane stil peplum, cambrate pe talie, care adaugă volum pe șolduri și nu pe abdomen.

Pe scurt legat de cum să porți volanele în funcție de siluetă, evită să le plasezi tocmai acolo unde există deja o proporție rotunjită și fii atentă și la texturi și imprimeuri. Iată cum te avantajează hainele cu volane, în funcție de siluetă:

Jurnalul unei shopaholice, pe cine avantajează volanele, cum să porți volanele în funcție de siluetă, te avantajează hainele cu volane

Vezi haine cu volane pentru orice siluetă

Cum să porți volanele în funcție de siluetă

Haine cu volane potrivite pentru o siluetă în A

Dacă ai siluetă în A, adică partea superioară este mai îngustă decât cea inferioară (umeri înguști, talie mică, șolduri mari, posterior bombat, proeminent) poartă bluze cu decolteul adânc, pe talie, cu volane pe mâneci, pe umeri, pe bust. Poți purta și topuri cu mici volane tip peplum, dacă talia este cambrată bine și volanele nu sunt încrețite.

Citește și:

Nu purta volane pe șolduri, pe fuste, și nici imprimeuri pe partea inferioară a corpului. Scopul este să atragi atenția pe partea superioară a corpului. O variantă șic este bluza pe un umăr cu o mânecă, cu volane pe umăr, pe bust, pe mânecă.

Pe cine avantajează volanele în partea superioară?

Cu siguranță nu le purta dacă ai partea superioară mai dezvoltată și partea inferioară a corpului mai îngustă. Silueta în V presupune umeri mai lați, șolduri înguste, picioare subțiri. Dacă ai acest gen de corp, te avantajează hainele cu volane delicate, gen peplum, ne-încrețite, plasate către șolduri, nicidecum pe talie.

Evită volanele pe umeri, bust, talie și lasă picioarele la vedere! Poți purta volane pe bluze, doar dacă bluzele sunt cambrate, parte peste parte și au volănașe delicate, subțiri de voal, fin, fluid. Poți alege fuste midi cu două-trei volane, dar nu foarte încrețite și fără zone de interes pe talie.

Citește și:

Cum să porți volanele în funcție de siluetă: dacă ai siluetă atletică sau H, sau dreptunghi

Asta înseamnă că umerii sunt egali cu șoldurile și talia nu este definită. Scopul tău este să reduci orice fel de încărcare, de extra volum. Dacă vrei să pori volane, alege rochițe fine, cu volane și mai fine, puține și doar din croirea lor pe bie, nu încrețite.

Marchează talia cu o curea, alege talie înaltă, sau alege croieli ușor cambrate. Poți purta volane la gât și decolteu, de exemplu. Rochia creion este perfectă pentru tine și poți alege modele cu volane pe guler, pe gât, pe un umăr, dacă sunt mici, delicate și te bazezi pe asimetrii.

Volanele în funcție de tipologiile corporale obișnuite

Dacă ai siluetă clepsidră, accentuează talia. Nu accentua umerii și șoldurile, ci poartă volane abia sugerate, căci ele vor adăuga extra volum.

Citește și:

Dacă ai siluetă-măr sau ovală înseamnă că ai umerii înguști, șoldurile mici, picioarele subțiri și bust plin + abdomen pronunțat. Adesea abdomenul este mai pronunțat decât bustul, așa că orice ai face nu purta volane pe această zonă. Cum te avantajează hainele cu volane în acest caz? Pe umeri poate fi o variantă bună și eventual pe pantaloni, dacă sunt largi și evazați, doar să nu exagerezi.

Pe cine avantajează volanele în funcție de înălțimea purtătoarei? Dacă ești înaltă, mizează pe volane ce curg, plasate asimetric pe fustă. Alege fuste midi cu mici volane, uneori chiar și cele cu încrețituri ți se potrivesc, dacă ești înaltă și zveltă. Dacă ești înaltă și vrei să adaugi volum, mizează și pe mâneci cu volane, cămăși cu volane pe umeri, fuste plisate sau cu volane generoase.

Citește și:

Cum să porți volanele în funcție de siluetă, dacă ești mică de statură? Evită lățirea corpului, cu volane masive, căci acestea vor ”tăia” din lungimea corpului și vor adăuga volum. Mergi pe volane delicate, abia sugerate, pe peplumuri delicate, pe imprimeuri de sus până jos și pe aceeași culoare de sus până jos.

Jurnalul unei shopaholice, pe cine avantajează volanele, cum să porți volanele în funcție de siluetă, te avantajează hainele cu volane

Vezi mai multe modele

Așadar, sper că te-am convins! Nu este despre pe cine avantajează volanele și cum să le alegi pe acelea care ți se potrivesc ție!

Ar fi păcat să nu porți aceste piele elegante și feminine la toamnă, doar din preconcepția că pe tine nu te avantajează hainele cu volane! Acum știi cum să porți volanele în funcție de siluetă, deci îndrăznește!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.