Setari Cookie-uri

Ansamblul sport de tip trening: cum îl porți urban-cool 

Trendul inspirat din articolele de sportswear a tot luat amploare de-a lungul sezoanelor. Acum am ajuns în momentul în care costumul sport de tip trening apare purtat de vedete chiar la evenimente sau alături de sandale ori stiletto și accesorii prețioase, la ținute de seară. Nu ne aruncăm la varianta extremă, cu care poate nu te simți confortabil, însă vorbim despre modele de trening pentru femei și stiluri de accesorizare și asortare numai bune de oraș, nu doar de sala de sport.

Iată, deci, cele mai cool treninguri sport urbane și cum să le porți din toamna aceasta.

Sezonul acesta rece vine cu detalii interesante legate de moda în stil sportswear. Moda street style și celebritățile sau persoanele cu expunere mare în media, adesea surprinse în pantaloni de yoga (Kim Kardashian), hanorace oversize (Ariana Grande) ori treninguri de catifea (J. Lo) au ajutat mult la popularizarea stilului sport în afara antrenamentelor sau activităților de acest tip.

Așa că nu este de mirare că se poartă multe modele de trening pentru femei, și nu doar cu pantofi sport! Ba dimpotrivă!

costume sport tip treninguri damă Vezi mai multe modele

Mulți designeri de la casele de modă au propus felurite stiluri de ansamblu sport de tip trening. Și, cel mai frecvent, ele au fost asortate cu pantofi cu toc, pumps, bijuterii prețioase, masive, texturi fluide, eterice sau transparențe ori alte piese vestimentare ladylike, elegante.

Citește și:

De fapt, contrastul dintre stiluri și linii este tocmai efectul-surpriză pe care au mizat creatorii de modă când au inserat piese vestimentare sport în colecțiile lor. Să descoperim mai multe despre cum ai putea să porți treninguri sport urbane în această toamnă.

Haine sport și elemente sporty-chic ideale în ținutele urbane

Spuneam că designerii au propus multe piese din arsenalul sport. Pe lângă ansamblul sport de tip trening, am întâlnit adesea și piese ”desperecheate”. Mulți pantaloni de trening, multe hanorace sau sweatere, multe bluze, maiouri, bustiere și topuri. Mulți pantofi sport, geci în stil sport, de expediție sau de inspirație outdoors. Multe (foarte multe) salopete și overalls cu modele pornind de la liniile sport. Pe lângă treninguri sport urbane, am întâlnit și multe alte inserții sporty-cool.

Citește și:

ansamblul sport de tip trening

Vezi treninguri urban-cool aici

La Chanel geaca sport și hanoracul oversize au fost combinate cu rochițe romantice și pantofi cu toc. La Balenciaga, sweaterul XXL a primit paltoane, geci și Parka în straturi, fustă midi feminină și pantofi cu toc. Iar la Prada geaca sport a fost îmbinată cu straturi transparente de tulle, sandale și șosete. La McQueen, Chanel și Sacai, de exemplu, am găsit multe geci pufoase, matlasate, groase și ample, alături de fuste midi, lalea, fuste din piele sau imprimeuri și cizme sexy cu toc.

Iar la Vetements, Balenciaga sau Maison Margiela au ieșit în evidență jachetele Parka, alături hanorace, pantaloni de trening, dar și articole feminine, ca fustele cu volane, cu printuri florale, eșarfele satinate, cizmele din catifea cu toc sau geanta plic de mână.

Citește și:

Au fost multe detalii sport preferate de designeri, pe lângă mult uzitatele modele de trening pentru femei. Stella McCartney a propus pantalonii sport, largi, amintind de treninguri, cu pantofi albi sport, bluze cu imprimeu și cojocele de blană eco. Iar la Calvin Klein, Burberry și Prada am dat de salopete inspirate de stilul ”Drumuri și Poduri” la noi, ca să îți dai seama despre vorbesc.

La englezi, stilul poartă un nume ceva mai sofisticat și mai Posh ”Workwear”. Așadar multe salopete oranj, cu inserții de benzi fluorescente au decorat catwalk-urile. Adesea alături de detalii elegante și feminine. Fie cu redingote, fie cu fuste de tulle transparente, acest stil a captat privirile.

Cum porți costumul sport de tip trening în toamna aceasta

Ideea este că multe alte detalii de tip sporty au captat atenția și cucerit audiențele. Am găsit ansamblul sport de tip trening la Prada, cu trimitere mai degrabă la costumul de pârtie, cu multe nuanțe neon. Și am găsit pantaloni de trening la Balenciaga, purtați adesea în ”costum” sau compleu cu sweater și geci Parka.

Citește și:

Așadar, sugestii de modele de trening pentru femei sunt multe. La fel de multe opțiuni sunt și dacă porți piesele acestea sport separat. Fie doar jacheta de trening, fie hanoracul, sweaterul, fie doar pantalonii! Important (de dragul modei, care, iată, pune confortul pe primul loc) este să încerci și tu. Dacă nu îți vine tocmai să porți ansamblul sport de tip trening în toată splendoarea lui, mizează pe separate, la fel de șic.

trening de damă din catifea Vezi mai multe

Nu uita să combini treninguri sport urbane cu pantofi cu toc, pantofi cu calapod bărbătesc, multe țesături și texturi prețioase, haine de blană, geci de piele, genți plic, fuste feminine sau rochii transparente. Strecoară întotdeauna cel puțin un element prețios sau ladylike și vei scăpa de capcana unui stil prea relaxat sau prea sport.

Citește și:

Un alt detaliu legat de costumul sport de tip trening purtat în outfiturile de zi în toamna aceasta este faptul că e întâlnit în stiluri de tipul layering. Cu mult volum și texturi, cu structură, mulți designeri au propus astfel de îmbinări în straturi (vezi Chanel, Balenciaga, Prada, Maison Margiela, Calvin Klein).

Adesea piesele sporty au stat alături de imprimeuri, geci pufoase, ample, XXL, cizme cu toc, inserții de materiale prețioase (blană, piele, paiete, mătase, satin etc.).

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.