Setari Cookie-uri

Te avantajează rochia cu talie înaltă? Descoperă aici!

Rochia cu talia înaltă sau ridicată, dacă vrei, este în vestimentația femeilor de peste 200 de ani. Și, deși este o croială feminină și versatilă, rochia Empire, căci așa i se mai zice, ea nu avantajează pe toată lumea. Sau, mai bine zis, nu toate femeile știu ce și cum să aleagă pentru tipologia lor. Tu știi dacă te avantajează rochia cu talie înaltă? Descoperă mai jos cum alegi o rochie cu talie ridicată în funcție de corpul tău!

Rochia cu talia înaltă poate avea talia exact sub bust (foarte ridicată, exact așa cum era la început străbuna sa, rochia Empire) sau poate avea talia ceva mai sus de talia normală, neclasificându-se în croiala Empire.

O recunoști după croiala părții superioare pe corp, după linia taliei plasată mai sus și după amplitudinea sau lărgimea cu care este croită fusta sau partea inferioară a rochiei. Ce face rochia cu talie înaltă pentru silueta ta? Cum alegi modelul, textura, culoarea și poziția taliei ca să fii sigură că te avantajează rochia cu talie înaltă?

Ei bine, adesea, rochia cu talia ridicată este lungă, până în pământ, deși ea poate fi și midi, și scurtă. Când este lungă sau maxi, rochia de inspirație Empire creează impresia unei siluete mai lungi, mai zvelte. Până să trecem efectiv la cum porți rochia cu talie ridicată în funcție de corp, hai să descoperim împreună istoria fabuloasei rochii Empire, mult reinterpretată, cu fiecare sezon.

Citește și:

Istoria rochiei Empire

Rochia Empire apare în secolul al XVIII-lea, purtând numele primului imperiu francez. De altfel, soția lui Napoleon, împărăteasa Josephine de Beauharnais este responsabilă pentru popularizarea acestui stil de rochie. Adaptată din croiala tunicii greco-romane, rochia Empire era adesea purtată de doamnele din înalta societate în nuanțe de alb, tocmai pentru că se murdăreau repede, iar asta denota că aveau capitalul să poarte iar și iar altă rochie.

rochii cu talie înaltă pentru silueta ta

Modele rochii cu talia înaltă pentru orice siluetă

Acum, rochia Empire rămâne cu siguranță o variantă feminină și romantică, senzuală și eterică. Dar cum porți rochia cu talie înaltă pentru silueta ta? Cum alegi rochia cu talie ridicată în funcție de corp?

Citește și:

Indiferent osatură, de kilogramele în plus sau în minus, rochia de inspirație Empire merită să fie lungă, vaporoasă, somptuoasă. Și asta pentru că silueta ta va părea elegantă și vei avea o aură feminină, plină de rafinament. În plus, va părea că ești o zeiță și că plutești când pășești.

Totuși, câteva siluete pot beneficia de pe urma unor rochițe cu talia ridicată dar lungime scurtă sau midi. Și vom aborda și aceste siluete ceva mai jos. Descoperă și tu dacă te avantajează rochia cu talie înaltă și în ce context să o porți!

Ti se potrivește rochia cu talie înaltă?

În general, vorbind despre rochia cu talie ridicată în funcție de corp, această croială se recomandă femeilor cu siluetă-pară dar și femeilor ce vor să mascheze un abdomen mai pronunțat. Desigur, în funcție de elementele de croi, de textură, de aplicații sau detalii de croială ce o decorează, rochia cu talia ridicată poate avantaja cam toate tipologiile corporale.

Citește și:

De exemplu, dacă ești înaltă și vrei să pari mai mică de statură, alege croiala midi sau scurtă. Cum alegi stilul în care te avantajează rochia cu talie înaltă, dacă ai bustul mare? Poți alege un model cu talia ușor ridicată și decolteu în V, cu bretele pe după gât. Dacă ai brațele mai groase, alege o rochie Empire cu mâneci, sau dacă vrei să adaugi volum, mizează pe elemente de croi ce măresc suprafața: volane, pliuri, încrețituri.

rochii cu talie înaltă stil Empire Vezi mai multe modele de rochii Empire

Să nu mai spun că multe vedete au ales să poarte rochia de inspirație Empire când au fost însărcinate pentru confortul pe care această croială îl conferă abdomenului pronunțat din timpul sarcinii. Așadar, poți alege și tu și oricine rochia cu talie înaltă pentru silueta ta, oricare ar fi ea, căci, cu aceste mici trucuri știi exact ce ți se potrivește și ce nu!

Citește și:

Un ultim sfat, înainte de a încheia trucurile legate de felul în care te avantajează rochia cu talie înaltă: poart-o cu pantofi cu toc! Sigur, poți miza pe kitten heel, pe sandale flats, chiar, inspirându-te din ținutele grecești, dar cu sandale fine cu toc, care nu se văd de sub rochia lungă, vei fi ca o felină.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.