Setari Cookie-uri

Rochii de zi cu volane: stilul office indraznet

Ai zice ca stilul office e deja stabilit. Camasa alba, fusta conica, rochie midi, pantaloni eleganti la dunga. Si cand credeai ca moda nu are cum sa te mai surprinda, tendintele pentru primavara-vara 2017 te contrazic! Descopera o varianta incredibil de sexy si de feminina pentru tinuta business. Rochia de zi cu volane este ideala pentru stilul office indraznet.

Primavara-vara 2017 este un sezon al indraznelii. Este sezonul in care se poarta umerii goi. Este sezonul in care se poarta rochiile lungi din dantela. Este sezonul in care sandalele cu toc sunt vedete! Deci este un sezon al feminitatii. Si-atunci sa aducem feminitatea la birou!

Sa nu ne intelegem gresit, stilul ladylike pentru primavara-vara 2017 nu este copilaros. Sau ludic. Sau sexy. Sau retro. Ci unul indraznet care le aduna pe toate. Iar rochiile de zi cu volane sunt exact ce trebuie pentru o tinuta office cu atitudine!

Rochiile cu volane asimetrice

Ai zice ca rochiile office trebuie sa fie cuminti. Sa se incadreze in linii clasice. Ai zice ca la birou se poarta doar rochiile midi. Si care au o croiala pe corp. Poate o rochie conica. Sau poate o rochie larga. Oricum, un model de rochie de zi uni, fara prea multe artificii de croiala.

Citește și:

Insa primavara-vara 2017 te contrazice! Si asta pentru ca putem alege pentru tinuta business si rochiile de zi cu volane. Volanele sunt elemente de croi foarte folosite in acest sezon.

Si daca de cele mai multe ori, volanele sunt simetrice, fie mari, fie mici, volanele asimetrice aduc un plus de atitudine tinutei tale.

Alege o rochie de zi cu volane asimetrice si poart-o cu curaj la birou! Ce mai porti intr-o astfel de tinuta office? Un accesoriu – cel mult! Fie o diadema sau un accesoriu de cap, fie o curea, fie cercei sau o bratara masiva. Si inca ceva: intotdeauna poarta pantofi cu toc cand tinuta office este feminina!

Rochii cu volane asimetrice

Nu te mai saturi de volanele asimetrice? Vezi mai multe modele

Rochiile cu volane pe umeri si decolteu

Da, este sezonul in care zona umerilor va fi pusa in evidenta. La fel si decolteul! Daca umerii goi si topurile cu volane de la un umar la altul sunt variante ideale pentru tinutele casual de primvara-vara, la birou, te sfatuim sa alegi o varianta ceva mai safe.

Citește și:

Y-Project, Temperley London, Philosophy, Giambattista Valli sunt doar cativa creatori de moda ce au creat tinute cu volane in zona umerilor si a decolteului. Fie din materiale transparente, fie din texturi potrivite pentru tinuta office, volanele in partea superioara a rochiei sunt must-have!

Fii atenta la proportii atunci cand alegi rochiile cu volane ample, supradimensionate in partea de sus. Volanele mari au tendinta de a adauga volum, vizual. Astfel, va parea ca esti mai lata in spate sau umeri, sau ca ai bustul mai mare.

Fie ca alegi o rochie cu volane de la un umar la altul, fie ca optezi pentru rochiile cu volane asimetrice pe piept, alege nuante clasice, cand vine vorba de outfit-ul office. Si asta pentru ca rochiile de zi cu volane nu sunt tocmai banale si pot fi usor iesite din tiparul clasic al stilului elegant, de purtat la job.

Citește și:

Rochii cu volane pe umeri si decolteu

Cele mai sexy rochii office cu volane

Rochii midi cu volane la tiv

Reminiscenta reinterpretata a anilor ’80, rochia cu volane la tiv poate fi o varianta office, extrem de chic.

Daca rochia office are un singur volan sau doua, atunci alege si culori mai tari – burgundy, albastru, galben-mustar. Insa, daca alegi un model de rochie midi cu mai multe volane pentru tinuta ta office, incearca sa te limitezi la negru, bleumarin, nude sau alb.

Daca esti indrazneata si daca dress-code-ul iti permite, poarta aceasta rochie office cu volane cu accesorii “in ton”, amintind tot de perioada anilor ’80. Fie pune o curea lata ori o centura in talie, fie alege o pereche de cercei mari. Oricum ar fi, alege pantofi cu toc sau sandale inalte, intr-o nuanta ton pe ton sau dimpotriva o culoare puternica.

Rochii cu volane la tiv

Rochii disco-style ca in anii '80

Citește și:

Rochii de zi cu volane multe. Muuulte!

Altuzarra, Alexander McQueen, Gucci sunt doar cateva nume de case de moda ce au folosit volanele din cap pana in picioare. De cele mai multe ori pe materiale precum dantela, sau voalul transparent ori texturi satinate, lucioase, cu glitter.

Rochiile de zi cu volane ar putea fi usor incarcate, mai ales daca le porti la birou. Asa ca sfatul ar fi sa fii atenta la materialul din care sunt facute. Cand vine vorba de tinuta office, evita materiale pretioase precum dantela, tulle-ul, voalul. Alege in schimb tonuri neutre si uni.

Daca alegi o rochie cu multe volane la birou, fii atenta si la croiala si la accesorizare! In ceea ce priveste lungimea, alege rochiile midi sau pe cele pana la genunchi. La capitolul croiala, rochia de zi cu volane poate fi pe talie, sau in silueta A, croita larg.

Pentru acest gen de rochii office cu volane, alege incaltaminte cat mai delicata. Fie sandale fine, cu bareta pe glezna, fie stiletto sau pantofi cu toc kitten. Daca silueta iti permite, poti purta si flats, precum balerinii! Intrucat rochia cu volane este deja complexa, mai alege o bijuterie, poate o pereche de cercei eleganti.

Citește și:

Rochii de zi cu volane

Mai multe rochii office cu volane

Camasa alba. Rochia midi dreapta. Fusta conica. Pantalonii la dunga. Sacoul cambrat. Toate raman variante pentru stilul office. Dar nu ezita in vara aceasta sa porti rochia de zi cu volane! Ar fi pacat sa ratezi asa o ocazie de feminitate si eleganta!

Sursa foto front pageMatthew Kane, Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.