Setari Cookie-uri

Piese vestimentare cheie în garderoba femeii la 30 de ani [consultant de imagine: Adina Necula]

Când am ajuns la 30 de ani s-a produs un shift. O mare schimbare în atitudinea mea, iar asta s-a simțit bine și în stilul meu vestimentar, nu doar în felul meu de a fi. Așa că astăzi vorbim tocmai despre recomandările de piese vestimentare în garderoba femeilor de 30 de ani fără de care shiftul despre care vorbeam nu s-ar produce. Și am chiar un invitat, un specialist în stil și imagine. Aflăm tips & tricks pentru femeile de 30 de ani, de la Adina Necula!

În cazul meu, alegerile vestimentare s-au schimbat de la preponderent urban-cool la feminin și sofisticat. De asemenea, tot din propria-mi experiență, pot spune că alegerea unor piese-cheie în garderoba femeii mature țin nu doar de tipar, croială sau textură, ci și de calitatea materialelor.

Garderoba femeii de 30 de ani, consider eu, trebuie să conțină câteva piese-cheie, versatile, care oricând pot transforma dilemele vestimentare în alegeri sigure, fără greșeală. Și pentru că am vrut să aflu și opinia unui expert în imagine și stil legat de alegerea unor piese vestimentare în garderoba femeilor de 30 de ani, am discutat cu Adina Necula.

Vezi aici idei de cadouri pentru femeile de 30 de ani

Vezi aici idei de cadouri pentru femeile de 30 de ani

Piese vestimentare în garderoba femeilor de 30 de ani: recomandări de la consultantul de imagine și stil Adina Necula

Adina Necula, consultant de imagine și stil consideră, ca și mine, că acest prag de 30 de ani reprezintă una dintre cele mai frumoase, dar și pline de provocări etape din viața unei femei. Este acel moment în care inevitabil se mai parcurge o etapă în procesul de maturizare stilistică și de reconfigurare a imaginii de sine.

Citește și:

Acest lucru nu presupune renunțarea la întreaga garderoba, ci includerea în dressing a unor croiuri ceva mai sofisticate și a unor tipologii de piese vestimentare menite să exprime atât personalitatea deja cristalizată, cât și stilul de viață sau carieră.

Din garderoba femeii de 30 de ani în mod cert nu ar trebui sa lipsească un taior impecabil croit, un mantou simplu dintr-o stofă de lână de foarte bună calitate, care să poată fi purtat câțiva ani, câteva cămăși și pulovere cu detalii discrete, versatile și adaptabile.

Alege rochii negre versatile de aici

Alege rochii negre versatile de aici

Pe lista de piese-cheie în garderoba femeii mature, Adina Necula trece și o fustă de piele midi pentru zilele reci de toamnă (n.a. acest gen de piesă este must-have în acest sezon!) și o fustă amplă, din mătase pentru lunile de vară. De asemenea, pe lista de piese vestimentare în garderoba femeilor de 30 de ani, trece și două-trei perechi de jeansi negri/bleumarin adaptați formei corpului și cu un fit perfect dar și cel puțin o rochie neagra “salvatoare” din orice situație.

Citește și:

Aș adăuga pe lista de sugestii un model de sacou sau de blazer versatil, smart-casual sofisticat, care poate fi adaptat atât la blugi, ținute casual, articole sport, urbane, la rochii de cocktail, pantaloni office sau la ținute de seară.

Trece pe lista de piese vestimentare în garderoba femeilor de 30 de ani și câteva rochii versatile, midi, cu croială pe corp, ce te avantajează. Mizează mai degrabă pe articole cu puține detalii de croi, și mai mult pe inserții ”deștepte” de linii ori materiale. Alege texturile uni, și nu piesele cu imprimeu sau țesăturile cu pattern, întrucât acestea se pot demoda de la un an la altul.

piese vestimentare în garderoba femeilor de 30 de ani

Descoperă ce accesorii și bijuterii nu trebuie să lipsească din garderoba femeii de 30 de ani

Cât despre gama de accesorii, consultantul de imagine și stil Adina Necula îți propune să ai cel puțin o pereche de escarpeni clasici cu calapod ultra-confortabil, din piele de calitate. Așa nu doar că te vei bucura de piese stilate și de comoditate, dar și de o purtare îndelungată. De asemenea pe lista de accesorii și piese vestimentare în garderoba femeilor de 30 de ani, specialistul recomandă alegerea unor bijuterii de calitate prețioase, în defavoarea gablonțurilor comune, cu viață scurtă.

Citește și:

Eu te-aș sfătui să ai întotdeauna la îndemână o geantă de mână versatilă și un clutch sau plic, elegant, dar nu restrictiv, în ceea ce privește trendurile. Investește mai degrabă într-un plic prețios, stil clutch-box, sau din piele de calitate, cu structură interesantă, și nu miza doar pe aparițiile de moment. Consider că piese-cheie în garderoba femeii mature sunt și item-urile de underwear sau de body-shaping. Sutienele de calitate, care se potrivesc bustului tău și care susțin bustul, slipul fără cusături pentru rochiile de seară mulate, body-ul dantelat și dresurile de calitate sunt, de asemenea, importante!

bijuterii fine, prețioase

Descoperă bijuterii fine prețioase aici

De altfel, întreaga gamă vestimentară trebuie adaptată acestor cerințe. Când vorbim despre piese vestimentare în garderoba femeilor de 30 de ani vorbim despre calitate, croială ce avantajează tipologia corporală, în detrimentul trendurilor și doar atât! Ai nevoie la această vârstă să cumperi cea mai bună calitate pe care ți-o permiți!

Citește și:

Fii atentă, de asemenea, la materiale, finisaje, la maniera în care sunt croite hainele, la lungimea pieselor, la calitatea accesoriilor. Adina Necula spune că totul pornește de la cine vrei să fii, cum vrei să te comunici celor din jur și cred că am reținut aceste vorbe în jurnalul meu interior.

Garderoba femeii de 30 de ani spune ce imagine dorești să îți construiești și cum te simți cel mai bine. Iar sesiunile de evaluare a garderobei au tocmai acest rol: de a identifica ce ti se potrivește si cum să îți adaptezi garderoba la o noua vârstă. ;)

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.