Setari Cookie-uri

Rochii potrivite pentru fiecare tip de silueta

Alege-ti rochia potrivita in functie de forma trupului tau!

Gasirea unei rochii perfecte, indiferent de ocazie, poate fi uneori o mare problema, in special atunci cand nu esti sigura in ce tipar se incadreaza formele corpului tau. Femeile au trupuri diferite pe care trebuie sa le iubeasca asa cum sunt si sa le imbrace potrivit siluetelor, nu standardelor de frumusete.

Vezi aici si propunerile noastre de rochii de seara potrivite pentru fiecare tip de silueta.

Cele mai multe rochii sunt croite pentru acele persoane care au un contur perfect al corpului in forma de clepsidra. Insa nu e chiar atat de greu sa gasesti rochia potrivita in functie de silueta, astfel incat sa arate bine pe corpul tau. Am pregatit noi cateva sfaturi mai jos!

Studiile au aratat insa ca mai putin de 10% dintre femei sunt atat de norocoase incat sa aiba aceste proportii. Ceea ce inseamna un singur lucru: nu ai niciun motiv sa te ridici la un “standard de frumusete” fabricat exclusiv din motive mercantile.

Citește și:

Rochia potrivita pentru silueta mar

Femeile cu o silueta de tip mar au liniile trupului rotunde, fluide. Talia nu este definita, iar zona abdomenului poate fi cumva mai lata, egala cu soldurile.

Rotunjimea este mai evidenta in zona fundului, a picioarelor si a mijlocului. Rochiile alese de tine trebuie sa atraga atentia in zona de sus a trupului.

De asemenea, trebuie sa pui accent pe partea cea mai subtire a trupului, imediat sub sani. De aceea, rochiile potrivite pentru tine trebuie sa aiba maneci sau bretele late, un decolteu in V sau care sa urmareasca linia gatului si o talie inalta.

Vezi aici mai multe propuneri

Prima rochie potrivita pentru silueta mar este croita dintr-un material placut, intr-o nuanta delicata de ivoire. Partea superioara din spate este confectionata din dantela neagra care ii da un plus de eleganta.

Rochita bleumarin cu buline are un decolteu indraznet in V si o banda in talia care subtiaza silueta. Poate fi purtata atat cu o pereche de balerini comozi cat si cu pantofi cu toc.

Citește și:

Daca ai nevoie de o tinuta mai speciala, iti recomandam rochita bleu deschis, confectionata dintr-un material placut, bumbacul satinat. Are cateva detalii florale care ii acentueaza aerul elegant.

Mai multe propuneri de rochii potrivite pentru silueta mar.

Rochii potrivite pentru silueta androgina

Femeile care se incadreaza in aceasta tipologie au de regula lungimea torsului aproape egala cu cea a picioarelor.

Sanii nu sunt foarte proeminenti iar fundul nu iese in evidenta. Dar acest lucru nu inseamna ca sunt lipsite de feminitate. In general au o alura eleganta si picioare alungite.

Rochiile ideale pentru o astfel de silueta pun in valoare picioarele si sunt accentuate in zona bustului si a umerilor cu volane sau aplicatii, pentru a da senzatia de volum.

Rochita rosie cu peplum este confectionata din bumbac. Umerii care au o croiala deosebita dau senzatia de volum iar micile volanse subliniaza talia si au un aer foarte feminin. Rochia este disponibila pe Fashion Days

Citește și:

Daca vrei o tinuta mai indrazneata, potrivita tipului tau de silueta, opteaza pentru o rochie intr-o culoare puternica. Cea aleasa de noi are umeri sculptati pentru un plus de volum si talia foarte bine subliniata. O gasesti la NEXT pe Fashion Days.

Tot pe Fashion Days, gasesti o rochie exceptionala de firma, din muselina la un pret bun. Partea de sus este foarte fluida iar poalele sunt brodate cu paiete.

Vezi mai multe sugestii de tinute pentru silueta androgina.

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.