Setari Cookie-uri

Căciulile din lână tip cagulă sunt noua modă în acest sezon

Sezonul acesta este oricum numai nu obișnuit. Iar asta se vede de la tivul rochiei până la pulovere, genți, pantofi sau alegerea accesoriilor de cap. Designerii și stiliștii nu s-au dat înapoi de la a propune piese statement. Și, clar, dacă vorbim despre căciuli tip cagulă pentru femei, vorbim despre piese statement.

Statement poate însemna ostentativ, suficient de prețios, curajos, îndrăzneț, să capteze privirile, să demonstreze că ești o tipă cu atitudine. Fără doar și poate, dacă vorbim despre căciuli tip cagulă pentru femei, vorbim despre piese dominante, statement, care nu au cum să scape privirilor.

De obicei purtate pe pârtie, la schi, sau la snowborad, pentru a ține de cald în zona nasului și a feței, sau desigur, de obicei purtate în situații ce se lasă cu dosar penal, ei bine, în iarna aceasta, cagulele au fost prezente și pe catwalk.

Și dacă designerii au propus cagule sport pentru femei și alte accesorii asemănătoare, ar fi cazul să nu rămânem în urmă, nu? Te invit să descoperi cele mai cool căciuli tip cagulă pentru femei și alte modele de căciuli de lână pentru femei, în rândurile de mai jos.

Citește și:

căciuli de femei stil cagulă groase și călduroase Vezi mai multe căciuli tip cagulă pentru femei

Modele de căciuli pentru femei, cu model ieșit din comun

Se poartă în acest sezon multe căciuli tip cagulă pentru femei și altele chiar mai bizare, dacă-mi permiți acest termen. De altfel, se poartă tare multe modele de accesorii de cap altfel decât banale.

De exemplu, la Dior, Calvin Klein, Maison Margiela, Toga, Lanvin, Alexander Wang, Marni, Balenciaga și Preen s-au purtat cagule sport pentru femei, tip ”glugă”, mai degrabă. Ele au fost croite din piele întoarsă, textură argintie metalică, vinilin glossy sau tricot pufos.

căciuli șic de lână

Descoperă căciuli șic de lână aici

În altă ordine de idei, se poartă și mai multe modele ”ciudate”. Se poartă mult influența sovietică (vei vedea că și cagula acestui sezon pornește tot de pe acolo), iar baticul sau basmaua sunt astfel de accesorii. Le găsești la Gucci și Valentino.

Citește și:

Și pentru că tot ne-am lansat în gama de căciuli de lână pentru femei, ce intră în categoria ”altfel”, te invit să vezi și colecțiile Undercover (unde au strălucit la propriu fesurile cu aplicații lucioase), John Galliano (căciuli tricotate cu pene și voaletă). Iar acestea fiind spuse, hai să trecem la subiectul zilei, nu? Să vorbim despre cele mai cool căciuli tip cagulă pentru femei!

Căciulile tip cagulă pentru femei nu fac deloc excepție! Descoperă-le aici!

I se mai spune și ”balaclava” și este o căciulă ce acoperă mare parte din față. Un fel de ”coif” ce acoperă nasul, gura șli obrajii, lăsând doar ochii liberi, balaclava provine de la bătălia de la Balaclava, din timpul Războiului din Crimeea. Și atunci și acum aceste căciuli erau tricotate. Și spun și acum, pentru că designerii au propus multe modele de căciuli de lână pentru femei de tipul balaclava.

Citește și:

La Chanel am văzut căciuli tip cagulă pentru femei, din tricotaj cu striații, de tipul căciulilor pe care le purtam noi când eram copii, așa-zisele căciuli cu gât sau de ”cosmonaut”.

căciuli cagulă sport

Alege căciuli cagulă sport de aici

La Calvin Klein, modelele de cagule sport pentru femei au fost colorate, acoperind și bărbia, iar la Gucci balaclava a fost și mai colorată, acoperind aproape toată fața, lăsând ochii și gura la vedere, și fiind asortată cu materiale cu paiete și texturi transparente și coliere masive, prețioase.

Fie că vorbim despre cagule sport pentru femei, acelea mulate pe chip, ce se poartă în sporturile de iarnă, fie că vorbim despre variante ce imită fesurile copilăriei noastre, pe gât și acoperind toată fața, tricotate și colorate, fie că vorbim despre modele ce maschează doar gura, sau și nasul sau care lasă doar ochii la vedere, în acest sezon ai de experimentat la capitolul curaj! Și asta pentru că aceste căciuli tip cagulă pentru femei nu sunt deloc ”cuminți” și pentru acelea dintre noi mai ”delicate” sau slabe de înger!

Citește și:

    Este vorba de accesorii care vor întoarce capete pe stradă și care, la o adică, pot declanșa și butonul de alarmă, dacă intri într-o bancă! #hihi. Dar vor ține la distanță de tine inclusiv frigul. ;)

    Sursa foto front page – Unsplash

    Vizionare placuta


    Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.