Setari Cookie-uri

Fii o zeiță retro în iarna asta: poartă ochelarii de soare cu rame cat-eye exagerate!

În acest sezon, deși nu e tocmai sezonul soarelui, să fim serioși, designerii au propus multe modele de ochelari de soare! Iar pe lista de piese must-have se numără și minunații ochelari de soare cu rame cat eye exagerate! Hai să citim mai multe despre ei și cum se poartă!

Ce înseamnă, de fapt, acești ochelari de soare cu rame cat-eye exagerate? Cu siguranță știi că ramele cat-eye sunt acelea cu ”colț” la coada ochiului. Ei bine, moda retro a fost dusă mai departe, a fost exagerată, a fost reinterpretată, să fie mai spectaculoasă, mai teatrală, mai dramatică. Așa s-au născut și fabuloșii și interesanții ochelari de soare cu rame cat eye exagerate!

Fie cu ramele masive, cu lentilele mari, cât jumătate de față, fie mai degrabă ochelari de soare cu rame cat-eye alungite, fără a fi supradimensionate, este sezonul lor! Dar ce înseamnă mai exact aceste modele de ochelari de soare cu rame retro? Ce elemente din trecut s-au adus în prezent? Pe ce s-a pus accentul? Hai să vedem ce spun tendințele și creațiile marilor designeri!

Citește și:

ochelari de soare mari

Vezi ochelari de soare mari aici

Ochelari de soare cu rame cat eye exagerate: modele care se poartă în acest sezon!

Dacă vorbim despre ochelari de soare cu rame retro, stil cat-eye, trebuie menționat că nu este tocmai un elogiu al trecutului, cât o reinventare sau o proiecție a trecutului în viitor. Este ceea ce criticii de modă au denumit retro-futurism.

Ochelari de soare cu rame cat eye alungite, retro-futuriste a propus Calvin Klein, de exemplu, dacă vrei să te inspiri de la el. Și la Miu Miu am întâlnit astfel de ochelari cat-eye ”spațiali”, decorați și cu pietre strălucitoare, de astă dată. ochelari de soare cu rame cat eye exagerate

Alege ochelari de soare cu rame cat eye exagerate de la ASOS

De la sugestiile acestea ”Star Trek” să mergem mai departe la modelele de ochelari de soare cu rame cat eye exagerate, propuse de către Vivetta, Max Mara sau Fendi, de exemplu.

Citește și:

Acest gen, mai degrabă arhitectural, cu o ușoară tușă retro, sunt extrem de cocheți, eleganți și versatili, atât ca asortate cât și ca potrivire cu diferite tipologii faciale, deși au adesea colțurile foarte ridicate către arcade și nu către tâmple.

Dar se poartă și ochelari de soare cu rame cat eye alungite!

Să nu uităm, desigur să ne oprim puțin și la rame, câci despre lentile am tot vorbit. Adesea designerii au propus ochelari de soare cu rame cat eye exagerate, groase, masive, super-vizibile, din plastic interesant, gros, șic. Un astfel de designer este Valentino, de exemplu.

Alte sugestii de astfel de rame groase, cu colțuri cat-eye mai găsești ca sursă de inspirație la Anna Sui (stil Boho), Versace (Geek style), Gucci (exagerări futuriste), A Detacher (rame groase retro Bourgeoise).

Citește și:

ochelari de soare cat eye cu rame alungite

Vezi ochelari de soare cat eye cu rame alungite

Cât despre texturi și aplicații, dacă vorbim despre ochelari de soare cu rame retro futuriste, cu colțurile ridicate, stil ”ochi de pisică”, trebuie să știi că adesea s-au propus transparențele. Cel mai mult creatorii de modă au mers pe ochelari de soare cu rame cat eye exagerate, cu lentile transparente, fumurii, în degradeuri sau cât mai clare, rarisim pentru acest gen propunându-se lentile oglindă, reflectorizante.

Cât despre rame, dacă vorbim despre ochelari de soare cu rame cat eye alungite, vorbim despre rame din plastic groase, cel mai des. Apoi despre pattern-uri animal-print. Apoi despre rame metalice, subțiri sau groase. Și, să nu uităm că se poată mult și aplicațiile strălucitoare sau decorațiunile prețioase, chiar dacă vorbim despre ochelari din plastic ori PVC!

Citește și:

Adesea, ștrasurile, cristalele sau pietrele strălucitoare au decorat ramele, până către tâmple sau arcade, fie în modelele cu colțuri ridicate, fie în cele cu colțurile alungite.

Orice fel de model ai alege, eu te sfătuiesc să mergi pe ochelari de soare cu rame cat eye exagerate în acest sezon. În primul rând pentru că sunt o alegerea curajoasă, îndrăzneață, care te evidențiază, și cine știe când va mai fi sezonul lor! A doua oară pentru că sunt mega-versatili, fiind ușor de asortat la blugi, ținute de cocktail și chiar ținute office sau business.

Și nu în ultimul rând, pentru că alegerea acestor accesorii îți va da curaj să fii cât mai jucăușă, să explorezi mereu noi trenduri, să te joci!

Sursa foto front page – Unsplash

Citește și:

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.