Setari Cookie-uri

Cum porți fusta cu buline la birou: un look retro-feminin, de efect

Între ludic și serios. Între business și ladylike. Între retro și actual. Așa putem să vorbim despre cum porți fusta cu buline la birou! Dacă și tu cauți o modalitate de a aduce un suflu nou ținutelor tale office, iată o variantă!

Adesea ținutele office ori pentru un dress-code business au tendința de a deveni sobre, ”dure”, rigide, austere, prea neutre, aproape monotone, dacă nu cumva banale sau trase la xerox. Mie, personal, nu-mi place deloc să intru într-o instituție cu un astfel de vibe. Este totul prea fad, prea plat, prea… tern!

Dacă te regăsești în aceste uniforme lipsite de personalitate, creativitate și curaj, atunci s-au putea să te intereseze cum porți fusta cu buline la birou. Știu, poate fi dificil să integrezi fuste office cu imprimeu cu buline în outfit-ul tău de purtat la job.

Și totuși, orice provocare aduce un plus de prospețime și noi lecții de învățat, nu? Ei bine, azi învățăm strict despre regulile asortării. Despre cum poți să realizezi ținute office cu fuste cu buline, păstrând codul vestimentar și aducând un plus de creativitate, de ”altceva”.

Citește și:

De ce să mizezi pe linii sobre de fuste când poți alege accente de imprimeu cu buline?

Sigur, dacă vorbim despre cele mai aspre coduri vestimentare, este posibil să fie cea mai complicată misiune să porți fuste office cu imprimeu cu buline. Și totuși, dacă alegi cu atenție pattern-ul și hainele complementare, precum și accesoriile, ai toate premizele unei ținute reușite. Cum porți fusta cu buline la birou?

fuste cu buline cu lungime midi

Alege fuste cu buline cu lungime midi de aici

Variantele cele mai potrivite și mai puțin dificil de asortat sunt acelea de fuste conice, stil creion, midi, eventual cu buline cât mai mici. Este mai simplu să le încadrezi în ținute office, tocmai pentru că nu domină chiar atît de mult ținuta, din punct de vedere vizual.

Dacă vrei totuși ținute office cu fuste cu buline, ceva mai ”vavavum”, ceva mai ”pzzaz”, ceva mai ”uh-la-la”, poți alege și fuste cloș, sau variante lalea, retro-șic, amintind de ținutele lui Dior, de la anii 50! Cum porți fusta cu buline la birou dacă vrei acest vibe retro-actual?

Citește și:

Descoperă aici cum porți fusta cu buline la birou, pentru un look retro-ladylike

Stilul acesta retro-șic amintește mult de Dior și New Look-ul lui de la 1950. Dacă alegi fuste office cu imprimeu cu buline și cu croială largă, amplă, cloș sau lalea, sfatul meu este să păstrezi cât mai simplu și de efect restul outfit-ului. Cum porți fusta cu buline la birou, în acest caz?

Și în acest caz și oricând, de altfel,m chiar și cu modelele mai ”cuminți” și mai puțin ” gălăgioase” de fuste, sfatul meu este să mergi pe tonuri uni și linii simple. Așadar, te sfătuiesc să alegi mereu în completare bluze și cămăși albe, simple, ”curat” croite, cu mici detalii feminine, sau mici inserții de efect.

Alege pentru a realiza ținute office cu fuste cu buline, bluze albe, cu mâneci bufante, cu manșete înalte, cu pliuri, cu fundă sau guler-jabou, la gât, cu nasturi contrastanți sau cât mai clean, androgine.

Citește și:

cămăși albe office

Alege cămăși albe office de aici

Dacă ai chef de experimente creative și dress-code-ul își permite iată cum porți fusta cu buline la birou ceva mai ”ludic”! Alegi o cămașă sau o bluză tot cu buline. Fie egale, fie mai mari ori mai mici, fie în ”oglindă” – dacă fusta e negru pe alb, atunci bluza va fi alb pe negru. Și apoi, tot ce trebuie să mai faci este să vii cu accesoriile.

Cum porți fusta cu buline la birou, cu ce pantofi, geantă și bijuterii?

Alege pantofii stiletto, kitten-heel, pumps sau escarpeni negri, nude sau roșii ori în tonuri intense, dacă ești îndrăzneață. Alege mici pete de culoare și la genți dacă pantofii sunt în ton. Dacă nu, mergi pe clasicele serviete sau pe genți de mână ori clutch-uri mari, supradimensionate, în ton.

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.