Setari Cookie-uri

Cele mai bune sfaturi de stil și cum să le aplici în viața reală

Sfaturi care te vor ajuta să îți creezi o garderobă în care să te simți confortabil în orice situație și care să se potrivească perfect personalității tale.

Dacă dimineața stai în fața șifonierului minute bune și te gândești că nu ai cu ce să te îmbraci în ziua respectivă, deși ai foarte multe haine, află că nu ești singura. Însă, viața ta se poate simplifica extrem de mult dacă vei începe să pui în aplicare câteva sfaturi de stil general valabile.

Bijuteriile trebuie să îți pună în valoare trăsăturile

Perechea potrivită de cercei îți poate pune în valoare forma feței. De exemplu, femeile cu fața rotundă pot opta pentru cercei lungi, pentru că aceștia subțiază chipul. Pe de altă parte, dacă ai fața alungită, cerceii scurți și supradimensionați vor atrage atenția spre exterior, iar chipul nu va mai părea la fel de îngust. Dacă ai un bust generos, lungimea colierului ar trebui să se oprească la maximum un centimetru deasupra decolteului. Colierele sau pandantivele mai lungi vor atrage atenția asupra fiecărei curbe a corpului. Nu în ultimul rând, pentru un chip care emană strălucire, alege o pereche de cercei în culori mai deschise, decorați cu perle sau pietre semiprețioase naturale.

Citește și:

Dezvoltă-ți un stil personal

Încearcă să stabilești care sunt ținutele care te avantajează în orice circumstanțe și apoi caută variații pe această temă. Dacă ți se pare complicat, într-o primă etapă imaginează-ți ținutele în care te simți cel mai confortabil. Sau întreabă-le pe prietenele tale care sunt outfit-urile în care arăți cel mai bine. După ce ai descoperit stilul care te avantajează și în care te simți extraordinar, compune-ți mai multe ținute, ținând cont de activitățile din viața ta. De exemplu, dacă îți plac jachetele, alege o versiune bomber pentru ținute casual, una din mătase pentru cele elegante și una din denim sau piele pentru un look cool. Dacă în cabina de probă ai dubii privind un anumit obiect vestimentar, îți poate fi util să te fotografiezi cu acel articol. Vei putea astfel să îți faci o idee mult mai precisă despre acea haină decât dacă te-ai uita în oglindă.

Citește și:

Cheltuiește cât poți de mult pe piese clasice

În primul rând, există excepții. Nu este nevoie să cheltuiești foarte mult pe articole vestimentare de bază, precum tricouri, cămăși și jeanși, pentru care există pe piață numeroase oferte de calitate disponibile la prețuri accesibile. În schimb, cheltuiește cât de mult îți poți permite pe piese clasice ale căror versiuni mai accesibile ca preț se uzează mai repede. Este, de exemplu, cazul puloverelor din cașmir, pentru care merită să aloci o sumă mai mare de bani. Versiunile mai ieftine din cașmir se strică relativ repede. Când cumperi piese clasice, precum un sacou sau celebra „mică rochie neagră”, este recomandat să investești în materiale de bună calitate, de exemplu, lână fină, pentru ca acestea să reziste mai bine în timp. Acest lucru este valabil și pentru accesorii: un colier din perle, o pereche de cercei cu cristale originale, mai ales dacă sunt însoțite de garanție pe viață. Încearcă întotdeauna să calculezi prețul per purtare al acelui obiect și așa vei afla adevărata lui valoare.

Citește și:

Nu trebuie să porți mereu ținute asortate

Pune mai degrabă accentul pe culori care se pun în evidență unele pe altele decât pe unele care se asortează în sensul tradițional. Gândește-te la culori complementare, precum portocaliu și bleumarin sau violet cu galben muștar. Diversifică-ți accesoriile atât în privința ​​culorilor, cât și a texturii. Și în niciun caz nu purta bijuterii în seturi – cercei, colier și inel –, pentru că acestea oferă ținutelor un aspect îmbătrânit.

Echilibrează proporțiile

În mod evident, trebuie să pui în valoare acele părți ale corpului de care ești mândră: brațe tonifiate, sâni fermi sau o talie de viespe. Adaugă volume în partea opusă. De exemplu, dacă ai un bust generos, poartă pantaloni largi și un top mulat, cu decolteu în V. Evită exagerările și nu purta articole vestimentare prea largi dacă ai o siluetă mai plină. Sau, dacă ai silueta în formă de pară, poartă pantaloni negri mai strâmți și atrage atenția asupra părții superioare a corpului cu ajutorul unei eșarfe cu un imprimeu spectaculos.

Citește și:

Sfaturile de mai sus te vor ajuta să îți creezi o garderobă în care să te simți confortabil în orice situație și care să se potrivească perfect personalității tale.

Sursa foto: Pexels

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.