Setari Cookie-uri

5 semne că trebuie să vă înlocuiți pantofii

Cu toții am trecut prin această situație - purtăm o pereche de pantofi sau ghete de damă confortabile, cel mai probabil perechea noastră preferată, pentru cât mai mult timp posibil, până în momentul în care încep să se destrame. Atunci când pantofii dvs. de încredere se strică, acesta este un semn clar că este într-adevăr timpul să vă cumpărați alții noi.

În afară de aceste semne evidente, există și altele care vă arată clar că trebuie să vă înlocuiți pantofii, fie că este vorba de adidași sport, de ghete de damă sau de pantofi cu toc.

Simpla schimbare a încălțămintei vechi vă poate proteja picioarele de tot felul de probleme și dureri. Așa că, fără îndoială, cumpărarea de pantofi sau ghete de damă noi, pe lângă senzația de bine, este benefică și pentru sănătatea fizică a picioarelor dvs.

Iată câteva semne că este cazul să investiți într-o pereche nouă de pantofi, ghete sau bocanci de damă.

Purtați aceeași mărime de pantofi dintotdeauna

Aproape nimeni nu poartă la vârsta adultă aceeași mărime de pantofi pe care a purtat-o în timpul liceului și al facultății. Motivul este că arcadele picioarelor noastre nu rămân la fel de-a lungul timpului și acest lucru face ca picioarele să se lărgească. Majoritatea specialiștilor estimează că picioarele pot crește cu o mărime întreagă sau chiar mai mult între adolescență și 30 și 40 de ani!

Citește și:

Așadar, nu este neobișnuit să vină un moment în care cel puțin o jumătate de mărime - sau chiar o mărime întreagă în plus - se simte mai confortabil. Și acest lucru nu are de-a face cu mărimea și potrivirea diferită pe care o oferă diferite mărci de pantofi și ghete de damă.

Așadar, faceți-vă o favoare dvs. și picioarelor dumneavoastră, luându-vă măsura corectă de la un retailer de încălțăminte avizat și asigurați-vă că purtați întotdeauna mărimea corectă.

Stresul la nivelul picioarelor nu este ceva nou pentru dvs.

Destul de multe persoane cred că trebuie ca pantofii să „se lase”, suportând săptămâni întregi de frecare a picioarelor la interiorul lor, o practică ce duce la apariția bășicilor, a bătăturilor și a unghiilor iritate sau încarnate.

Citește și:

Adevărul este că nu ar trebui să trebuiască niciodată să așteptați ca o pereche de pantofi noi să „se lase” și nu ar trebui să îi purtați niciodată atunci când vă fac să vă simțiți inconfortabil.

Aveți dureri de arcade

Pantofii care nu se potrivesc și care nu vă susțin arcada vor face, fără îndoială, ca mușchii și tendoanele de la baza picioarelor să se flexeze și să se strângă mai mult pentru a menține pantoful la locul lui și pentru a stabiliza arcada picioarelor în cel mai confortabil mod posibil.

Această repetare continuă a strângerii constante cauzează stres asupra tendonului mare care se întinde de-a lungul tălpii piciorului (fascia plantară) și poate duce la fasceită plantară. Principalul simptom al fasceitei plantare este durerea de la talpa piciorului, în jurul călcâiului și al arcadei. Este mai probabil să fie vorba de fasceită plantară dacă:

Citește și:
  • durerea este mult mai puternică atunci când începeți să mergeți după ce ați dormit sau v-ați odihnit
  • durerea se simte mai mult în timpul exercițiilor fizice, dar revine după ce vă odihniți
  • este dificil să vă ridicați degetele de la picioare de pe podea

Purtați pantofi uzați, fără să vă dați seama

Este clar că aveți nevoie de pantofi noi atunci când încălțămintea dvs. actuală se destramă, are găuri și rupturi și nu se mai potrivește bine, în general. Mulți oameni nu își dau seama că pantofii pot fi uzați cu mult înainte de a apărea aceste semne.

Un semn important că pantofii dvs. sunt uzați este dacă se înclină într-o parte atunci când îi puneți pe o suprafață plană; în esență, înseamnă că și-au pierdut o mare parte din structura de susținere.

Citește și:

O regulă generală este că, dacă parcurgeți în jur de 60 de km pe lună, fie că alergați, fie că faceți jogging sau mergeți pe jos, atunci ar trebui să vă luați o pereche nouă de pantofi în fiecare an. În cazul în care îi utilizați și mai mult, atunci veți fi mai în siguranță dacă vă schimbați pantofii o dată la fiecare șase luni sau cam așa ceva.

Degetele de la picioare ating partea din față a pantofilor dvs.

Sunt multe persoane care cred că un pantof se potrivește perfect atunci când degetele de la picioare ating partea din față a pantofilor. Dimpotrivă, specialiștii sugerează că ar trebui să existe cel puțin aproximativ 2 cm între degetele de la picioare și capătul pantofului.

Motivul principal este că, în mod natural, pe parcursul zilei, picioarele noastre se vor umfla din ce în ce mai mult și acel mic spațiu este necesar pentru a asigura un confort maxim al pantofilor. De fapt, cel mai bun moment al zilei pentru a cumpăra pantofi noi este după-amiaza târziu sau seara devreme, când picioarele sunt mai mari.

Citește și:

Foto: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.