Setari Cookie-uri

Reenergizeaza-ţi viaţa: strategii pentru un stil de viaţă activ

Poate crezi că un stil de viaţă activ vine la pachet cu o mulţime de sacrificii şi cu un program încărcat, însă acest lucru este departe de adevăr.

Te poţi bucura de energie, poftă de viaţă şi un stil de viaţă activ, indiferent de cum arată calendarul tău, de ocupaţie sau de vârstă. Nu este niciodată prea târziu să îţi transformi viaţa în bine şi să faci alegeri sănătoase.

Descoperă mai jos câteva strategii simple pentru un stil de viaţă activ şi mai multă energie:

Programează plimbări zilnice

Mersul pe jos este una dintre cele mai simple activităţi pe care le poţi desfăşura dacă vrei să faci mişcare. Ca să ai un stil de viaţă activ, încearcă să introduci în rutină ta plimbări zilnice, oricât de scurte. Poţi să te plimbi prin cartier, prin parc sau chiar să mergi pe jos la cumpărături sau la birou.

Când mergi mult pe jos, asigură-te că ai şi încălţăminte adecvată. Pantofii sport pentru bărbaţi reprezintă cea mai bună soluţie ca să te plimbi confortabil. Caută pantofi sport pentru bărbaţi cu talpă groasă, care protejează articulaţiile la impactul repetat cu solul. O pereche de pantofi sport pentru bărbaţi din material textil va fi uşor de întreţinut şi super confortabilă. Vara poţi să înlocuieşti pantofii sport cu mocasini pentru bărbaţi, tot cu talpă groasă.

Citește și:

Încearcă mai multe tipuri de sport

Un stil de viaţă activ este bine să includă nu doar mers pe jos, ci şi sport. Sportul este o activitate care îţi va aduce o mulţime de beneficii, atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt. Te vei bucura de o stare de spirit mai bună, de un risc mai mic în dezvoltarea afecţiunilor cronice, dar şi de o greutate corporală optimă dacă incluzi sportul în rutină ta.

Testează mai multe tipuri de mişcare dacă încă nu ai găsit variantă care funcţionează cel mai bine pentru tine. Printre cele mai populare tipuri de sport se număra fitnessul, tenisul, fotbalul, înotul, Yoga şi dânsul. Poţi chiar să ai antrenamente diferite în decursul unei luni, în funcţie de preferinţe.

Ca să te bucuri cum se cuvine de mişcare, nu uita să ai mereu echipament adecvat, de la pantofi sport pentru bărbaţi şi până la treninguri, tricouri şi pantaloni lejeri.

Citește și:

Ridică-te de pe scaun

Obişnuieşti să petreci mult timp pe scaun, fie acasă, fie la birou? Ei bine, acest obicei nu este unul foarte sănătos, însă îl poţi contracara uşor. Formează-ţi un obicei din a te ridica de pe scaun şi a face câţiva paşi, fie la o oră, fie la două ore. Poţi chiar să faci un pic de stretching în pauzele de zi cu zi, ca să te bucuri de o postură corectă şi să scapi de durerile musculare.

Bucură-te de natură

Un stil de viaţă activ merge mâna în mână cu timpul petrecut în aer liber. Cu cât te bucuri mai mult de natură, cu atât îţi transformi mai uşor stilul de viaţă. Încearcă să petreci cât mai mult timp în aer liber, indiferent de anotimp. Programează drumeţii, plimbări cu bicicletă, excursii, sau chiar sesiuni de sport în natură.

Citește și:

Foloseşte bicicleta

Dacă vrei să faci mişcare şi să câştigi timp, atunci bicicleta este varianta câştigătoare. Când alegi să te deplasezi cu bicicleta nu doar că protejezi mediul şi scapi de trafic, ci faci şi mişcare. Poţi să foloseşti bicicleta ca să mergi la muncă, la cumpărături sau la întâlniri cu prietenii, în special când vremea e frumoasă.

Alege scările

O strategie foarte simplă ca să faci mai multă mişcare este să alegi de fiecare dată scările în locul liftului. Urcatul scărilor este o formă uşoară de exerciţiu cardio, care poate contribui la sănătatea inimii şi chiar a întregului organism. Dacă urcatul scărilor te oboseşte, nu te da bătut/ă. Începe prin a urca zi de zi câteva etaje, în ritmul tău.

Citește și:

Poţi face primii paşi către un stil de viaţă mai activ prin alegeri simple, precum plimbările pe jos, urcatul scărilor sau chiar mersul pe bicicletă.


Kudika
22 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.