Setari Cookie-uri

Ingrijirea naturala a mainilor

5 produse homemade pentru pielea delicata a mainilor

Speli vase, stai in frig, faci curatenie. Toate acestea au efecte neplacute asupra mainilor tale. Pielea de pe ele este deosebit de sensibila, se usuca foarte repede, crapa si uneori poate sangera din cauza unei ingrijiri necorespunzatoare. Nu este suficient sa te speli pe maini cu sapun, indiferent cat de tare il lauda producatorii acestora. In intimitatea casei, iti poti fabrica lotiuni, creme si masti naturale pentru protejarea pielii.

1. Exfoliant natural

Ai nevoie de o lingura de migdale, o lingura de ovaz, pasta de oxid de zinc (are proprietati vindecatoare si este un antispectic puternic), un albus si o lingura de miere. Toaca bine migdalele si ovazul, pana obtii o faina mai aspra. Foarte utila ti-ar fi o rasnita de cafea sau un blender. Combina toate ingredientele intr-un vas.

Maseaza-ti bine mainile curate cu pasta astfel obtinuta si trage-ti in maini o pereche de manusi de bumbac apoi dormi peste noapte cu acest amestec.

Citește și:

sursa foto: shutterstock

2. Ulei de ricin

Intr-un bol pune cateva linguri de ulei de ricin si picura putin ulei esential pentru aroma. Baga-ti mainile in vas si stai asa cu ele 10-15 minute. Dupa tratament, impinge-ti usor cuticulele si pileste-ti unghiile cu o pila foarte fina.
Uleiul de ricin este recomandat pentru persoanele cu unghiile si pielea foarte uscate.

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.