Setari Cookie-uri

Ingrijirea naturala a mainilor

5 produse homemade pentru pielea delicata a mainilor

3. Albirea mainilor

Cu trecerea timpului si din cauza numeroaselor activitati pe care le facem cu mainile, pielea de pe ele se poate pata. Aceste semne inestetice pot fi scoase folosind tratamente cu laser insa acestea sunt de cele mai multe ori foarte scumpe si dureroase.

De aceea, iti recomandam ca alternativa un amestec obtinut din 2 linguri de ovaz maruntit in rasnita, 1 lingura de iaurt simplu, 1 lingurita de ulei de jojoba si doua lingurite de suc proaspat stors de ananas, lamaie sau capsuni.

Amesteca-le bine pana rezulta o pasta groasa. Intinde-o pe maini si asteapta pana la 30 de minute sa se usuce complet. Spala-te apoi cu apa rece si tamponeaza-ti mainile cu un prosop moale de bumbac. La final, poti aplica o crema hidratanta, de preferat una care contine si SPF.

4. Crema de maini homemade

Tot ce ai nevoie pentru a-ti prepara propria crema de maini si corp se poate achizitiona foarte usor. Este cu siguranta benefica pentru piele, o poti produce in cantitati mari si este mult mai ieftina decat produsele de pe piata.

Citește și:

Ingrediente:

1/ 4 cana de ulei de cocos

1 lingura de unt de shea

1 lingura unt de cacao

1 lingurita de suc de aloe vera (o poti creste pe balcon)

1 lingurita de ulei de masline, migdale sau jojoba

10 picaturi de ulei esential cu aroma ta preferata

Tot ce trebuie sa faci este sa pui pe aragaz la flacara mica uleiul de cocos, untul de cacao si untul de shea pana cand se topesc. Ia-le de pe foc si adauga sucul de aloe vera, uleiul de masline, migdale sau jojoba si uleiul esential apoi amesteca bine. Depoziteaza in recipiente care se inchid foarte bine si bucura-te de “roadele” muncii tale.

5. Crema de maini cu ceara de albine

O alta varianta de crema ideala pentru a-ti proteja pielea mainilor are urmatoarele ingrediente:

1/3 ceasca de ulei de migdale dulci

2 linguri de ulei de cocos

2 linguri de ulei de masline

3 linguri de ceara de albine rasa

Citește și:

30-35 de picaturi de ulei esential de levantica sau orice alta aroma preferi

Pune toate uleiurile la foc mic si incalzeste-le. Ai grija sa nu le incingi prea tare. Ia-le de pe foc si amesteca ceara de albine pana se topeste in totalitate.

Pune totul la frigider timp de 5-10 minute. Scoate-le si amesteca incet uleiul esential. In acest moment, crema trebuie sa aiba o consistena care sa-ti permita sa o torni cu usurinta intr-un recipient. Pune-o la pastrat si si foloseste-o cu regularitate.

sursa foto prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.