Setari Cookie-uri

Top 5 retete de gomaj home made

Gomajul face parte din ritualul nostru de ingrijire a pielii asa ca trebuie sa fie unul cat mai bun si cat mai natural pentru a evita iritatiile si alergiile severe. Uite aici cateva retete de gomaj pe care le poti face singura.

1. Gomaj cu cafea, ulei de masline si lamaie

Ai nevoie de zatul de la o cafea, o lamaie si o lingura de ulei de masline. Spala lamaia si da coaja prin razatoarea fina. Amesteca coaja rasa cu zatul de cafea si cu uleiul de masline si apoi lasa la macerat timp de cateva ore.

Aplica comajul pe pielea umeda si maseaza energic pe toata suprafata corpului timp de cateva minute. Spala-te bine cu apa si sapun pentru a inlatura surplusul de ulei de masline. Pielea ramane catifelata si parfumata. Este o masca buna pentru celulita si pentru pielea uscata.

2. Gomaj cu malai si lapte

Ai nevoie de o jumatate de cana de lapte, o lingura de ulei de masline si o jumatate de cana de malai. Amesteca cele trei ingrediente pana se omogenizeaza si aplica pe toata suprafata corpului.

Maseaza timp de 10 minute pentru a indeparta celulele moarte si pentru a permite uleiului de masline sa intre un pic in piele pentru a o hidrata. Spala bine cu apa si sapun pentru a nu ramane ulei de masline care poate pata hainele. Masca este potrivita pentru pielea sensibila.

Citește și:


3. Gomaj cu sare de mare si ulei de masline

O cana de sare de mare si doua linguri de ulei de masline sunt ingredientele necesare pentru acest gomaj. Se amesteca bine ingredientele pana se obtine o pasta omogena si se intinde pe toata suprafata corpului.

Se maseza timp de cateva minute pentru ca sarea de mare sa exfolieze pielea si uleiul de masline sa o hidrateze. Se spala pielea cu gel de dus sau cu sapun pentru a elimina surplusul de ulei de masline. Acest gomaj este potrivit pentru pielea grasa.

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.