Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Hidratarea este cheia frumusetii

Pentru ca suntem mai mult de 60% apa, este cu atat mai evident ca de prezenta apei in viata noastra se leaga insasi sanatatea. Iar cum sanatatea inseamna frumusete, e foarte firesc sa legam frumusetea de consumul suficient de apa in fiecare zi.

Frumusetea despre care vorbim este cea fizica, iar asta inseamna ca ea este vizibila la nivelul pielii. O piele frumoasa este, in primul rand, o piele hidratata corect. Recomandarea medicilor este de minim 8 pahare de apa pe zi, dar acest volum poate varia in functie de statura, varsta, tipul de activitate, temperatura inconjuratoare. Apa stimuleaza circulatia, elimina toxinele si previne aparitia ridurilor, nu doar pe fata, ci pe intreg corpul.

De asemenea, apa este principalul aliat impotriva celulitei si a acneei, prin efectul tonic purificator pe care il are in intreg organismul, iar hidratarea contribuie si la un somn adanc si odihnitor care e vindecator atat la nivelul epidermei, cat si in intreg corpul. Apa regleaza activitatea rinichilor si a sistemului limfatic, ajutandu-te sa scapi de pungile de sub ochi sau a cearcanelor.

Dar nu doar consumul de apa este important, ci si tratametele pe care le poti aplica pe exterior, apa minerala carbogazoasa fiind ideala pentru a-ti curata fata dupa demachiere sau pentru a te spala pe par pentru un plus de vitalitate si volum.

Apa in diete

Inevitabil, in viata fiecarei femei va veni si timpul sa tina o dieta. Din fericire, apa este, si in acest caz, cel mai eficient aliat deoarece grabeste procesele metabolice, ajuta la reducerea grasimii si a toxinelor eliminate prin sport sau tratament si, poate cel mai important dintre toate, ofera senzatia de satietate cu 0 calorii. De asemenea, apa se elimina din tesuturi prin hidratare regulata si corecta.

Pentru o cura de slabire cu adevarat eficienta, oricine recomanda sportul ca principala activitate de a intra in forma. Apa este singura bautura recomandata pentru rehidratarea si remineralizarea organismului dupa un efort sustinut, iar cantitatea trebuie suplimentata in functie de natura dificultatii antrenamentului.

Apa minerala carbogazoasa reface cel mai repede pierderea mineralelor pierdute prin transpiratie, dar e de preferat sa beti la o ora si jumatate de la terminarea activitatii sportive pentru a-i da corpului ragaz sa-si revina si sa poata asimila mineralele.

Deci ce apa bem?

De cele mai multe ori, compozitia apelor pe care le bem noi sau le oferim copiilor nostri ne este necunoscuta. Din pacate, poluarea apelor e o problema cu care ne confruntam in toata tara, fie ca e vorba de apa de suprafata sau de adancime, dar nici din sursele care ar trebui sa fie sigure cum e apa de robinet sau chiar necunoasterea tuturor componentelor din apa imbuteliata.

Nitratii sunt substante chimice care apar odata cu mineralizarea substantelor organice azotoase provenite de la plante si animale. O parte din nitrati sunt absorbiti de radacinile plantelor si au rol de materie prima pentru sinteza proteinelor si altor compusi cu azot.

Surplusul ramas contamineaza panza freatica, regasindu-se in rauri, lacuri sau in apele subterane.
Odata ingerati prin apa sau alimente contaminate, nitratii se transforma in nitriti – substante mult mai toxice decat nitratii, in urma contactului cu microflora bacteriana a stomacului.

De aceea este important ca hrana sugarilor sa fie preparataa cu o apa cu un conttinut cat mai scaazut de nitratti.

Care sunt apele potabile sigure de baut din Romania?

AQUA Carpatica si-a propus sa lupte pentru puritatea tuturor apelor din Romania, dar pentru a indeplini acest obiectiv trebuie sa stie care sunt cele pentru care sa face asta si sa aiba o imagine de ansamblu: o harta a tuturor apelor din Romania si a cantitatii de nitrati ale acestora (indicator al impuritatii apei).

In acest sens, a aparut Testul Puritatii: o banda de hartie tratata cu un reactiv pentru nitrati. Acesta se introduce in apa testata (de adancime – fantani, de suprafata – rauri, lacuri, izvoare, apa de robinet sau ape imbuteliate) timp de doua secunde, se scoate, iar dupa 1 minut puteti observa daca si cum isi schimba culoarea. Comparati cu grila de culori de pe ambalaj si observati in ce prag se incadreaza in ceea ce priveste cantitatea de nitrati.

Pasul urmator este sa inscrieti valoarea si a aplicatiei de Facebook ”Testul puritatiisau pe siteul dedicat campaniei, alaturi de locul in care s-a facut testul si tipul de apa testata. Fiecare test inregistrat contribuie la completarea hartii nitratilor si poate fi vizualizata de oricine este interesat de curatenia apelor pe care le consuma. Harta poate fi consultata oricand si, cu cat este mai completa, se pot identifica zone mai vulnerabile sau deja poluate.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.