Setari Cookie-uri

Trucuri naturale pentru o frumusete de durata

Cum sa iti mentii frumusetea naturala indiferent de varsta!

Indiferent de varsta din cartea de identitate, adevarata frumusete nu se obtine doar apeland la ultimele tendinte (adesea extrem de costisitoare) in materie de proceduri si produse cosmetice, care promit rezultate spectaculoase in cateva sedinte, ci prin adoptarea unor masuri pe termen lung, care sunt adesea necostisitoare, usor de urmat, insa necesita o anumita consecventa si disciplina. Iata cateva trucuri naturale cu efect aproape imediat pe care le poti aplica indiferent de varsta.

trucuri naturale Foto: Nina Buday, Shutterstock

Trucuri naturale pentru frumusete

1. Formeaza-ti o rutina de dimineata

Este important sa iti incepi ziua in ritmul tau, intr-un mod in care te simti bine, fie ca este vorba despre o sedinta de yoga, profitand de linistea diminetii, fie bandu-ti in tihna cafeaua, privind rasaritul. O alternativa cu efecte benefice in ceea ce priveste sanatatea si frumusetea este sa consumi o ceasca cu apa calda si lamaie, la care poti adauga un strop de miere si scortisoara. Aceasta combinatie este ideala in a elimina toxinele acumulate in timpul noptii, in timp ce vitamina C si potasiul ajuta la functionarea optima a sistemului imun si a neuronilor. Daca mai adaugi la acest ritual si cateva momente in care practici recunostinta (in gand sau verbalizata), se creeaza toate atuurile pentru un start increzator si entuziast al zilei. Iar daca esti fericita, acesta este primul pas in a te simti si a arata bine.

Citește și:

2. Cultiva-ti legatura minte-corp

O atitudine pozitiva este esentiala pentru o stare optima a sanatatii, o frumusete de durata si o stare psihica echilibrata. Mentalul are o influenta majora in toate aspectele vietii noastre, asa ca nu este niciodata prea tarziu sa inveti cum sa meditezi. Acest lucru iti permite sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea fizica, cat si cea a psihicului. Stresul, supararea, furia, toate aceste sentimente negative au influente asupra aspectului fizic: aparitia ridurilor, caderea accelerata a parului, un tonus general care lasa de dorit. De aceea este bine sa iti oferi suficient timp pentru a-ti asculta vocea interioara, educa-o sa-ti transmita doar mesaje pozitive si practica recunostinta, pentru a atinge acea stare de echilibru intre fizic si mental.

3. Ai grija ce mananci, pentru un ten, par si unghii sanatoase.

Produsele cosmetice si tratamentele de ultima generatie au beneficiile lor, insa un impact mult mai mare asupra sanatatii si frumusetii il are ce anume punem in farfurie. Familiarizeaza-te cu superalimentele care iti asigura la propriu portia zilnica de sanatate si frumusete. Iata cateva care asigura o piele radianta, un par plin de vitalitate si unghii sanatoase si frumoase: nucile, bogate in acizi grasi omega-3, hidrateaza si tonifica pielea, carotenoizii din morcovi protejeaza impotriva efectelor negative ale UV, rosiile, care contin licopen, un antiinflamator eficient, kiwi, bogat in vitamina C, promoveaza formarea de colagen si lupta impotriva efectelor cauzate de radicalii liberi, nucile braziliene, care sunt bogate in seleniu, cu rol in prevenirea imbatranirii premature, stridiile, ce contin zinc, esential in repararea si rejuvenarea pielii si unghiilor, etc.

Citește și:

4. Zambeste mai des!

Un simplu zambet este o unealta puternica din arsenalul frumusetii. Nu doar vei arata mult mai tanara, mai draguta si mult mai usor de abordat, insa zambetul este contagios, si chiar daca il mimezi, are puterea sa iti schimbe (in bine) starea de spirit. In plus, energia pozitiva degajata iti indulceste trasaturile si te face sa fii mult mai frumoasa si mai fericita. Nu degeaba se spune ca un zambet este cel mai bun lucru pe care il poti afisa pentru a arata intotdeauna cel mai bine.

5. Nu subestima avantajele aduse de un sutien bun

Un sutien bun, care sa ti se potriveasca perfect, reprezinta un avantaj de necontestat atunci cand vine vorba de increderea in sine si in propria frumusete. Acesta face diferenta in ceea ce priveste postura si felul in care se aseaza hainele pe corp. Daca porti masura gresita, look-ul tau va avea de suferit, de la proeminentele inestetice de-a lungul unei benzi prea stranse la spate, pana la cupele neincapatoare care se “revarsa” sau durerile de spate cauzate de postura incorecta. Prin urmare, este indicat sa apelezi cu incredere la un specialist, o data la cativa ani, pentru a-ti actualiza masuratorile corecte si a alege masura potrivita, ca sa te simti si sa arati bine.

Citește și:

Foto prima pagina: Aleshyn_Andrei, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.