Setari Cookie-uri

7 obiceiuri sanatoase ale femeilor cu tenul impecabil

Tot ce trebuie sa faci pentru a avea un ten asa cum iti doresti!

O piele impecabila nu este doar rezultanta unor gene sanatoase. O piele impecabila se obtine cu multa grija si o informare corecta cu privire la cele mai bune metode de ingrijire. Acestea insa nu au rezultat daca nu sunt fundamentate de o serie de obiceiuri sanatoase, care promoveaza sanatatea si bunastarea celui mai mare organ al corpului uman. Iata cateva lucruri pe care femeile cu o piele impecabila nu le omit niciodata:

ten impecabil
Foto: Valua Vitaly, Shutterstock

7 trucuri pentru un ten impecabil

1. Mananca ceea ce trebuie

Pe langa o alimentatie sanatoasa, bogata in fructe si legume proaspete, femeile cu tenul impecabil au inteles cat de hranitoare este supa de oase pentru sanatatea pielii. Aceasta cotine mari cantitati de minerale si colagen, esentiale in regenerare, pentru care a primit supranumele de “Botox lichid”. In plus, ele stiu ca fructele de culoare inchisa (albastre sau mov) cum ar fi afinele, sunt bogate in antocianine, care ajuta la intarirea matrixului de colagen al pielii.

Citește și:

2. Activeaza circulatia sanguina

Un truc cunoscut de majoritatea femeilor cu un ten impecabil presupune activarea circulatiei in zona extremitatii cefalice, lucru care grabeste indepartarea toxinelor si aduce un plus de oxigen nutritiv tesuturilor faciale. Daca esti intr-o forma fizica buna, incearca sa aplici pozitia “stand in cap” minimum 5 minute in fiecare zi sau stai intinsa pe pat, cu capul in hiperextensie peste marginea acestuia. In plus, o data pe saptamana efectueaza un masaj facial care, pe langa activarea circulatiei sanguine, ajuta la indepartarea tensiunii si stimuleaza drenajul limfatic, important in detoxifiere.

3. Se hidrateaza corespunzator

Pe langa apa (minimum 2 litri pe zi), femeile cu o piele impecabila recomanda consumul de ceai verde, ceai din plante medicinale sau apa de cocos. O alta idee care promoveaza sanatatea pielii: consumul de shake-uri verzi care contin, pe langa alte componente delicioase, iarba de grau. Aceasta este bogata in clorofila, care ajuta la incetinirea proceselor de imbatranire celulara.

Citește și:

4. Nu isi indeparteaza in exces uleiurile naturale ale tenului

Sapunul de fata este agresiv si indeparteaza, pe langa impuritati, uleiurile naturale protectoare ale tenului. Daca ai tenul normal, este suficient sa folosesti doar apa calduta dimineata si sa iti masezi usor tenul cu ajutorul miscarilor circulare. In acest mod nu vei elimina complet uleiurile naturale ale pielii, care au rolul de a o proteja impotriva uscarii excesive si a microfisurilor succesive care pot aparea. Pe parcursul zilei si seara foloseste o spuma de curatare usoara si blanda cu pielea si nu exagera cu scrub-urile.

5. Sunt atente cu privire la necesitatile pielii lor

Femeile cu o piele frumoasa nu adera la o rutina stricta si mecanica de aplicare a acelorasi produse cosmetice zi dupa zi. Ele se privesc in oglinda in fiecare dimineata cu un ochi critic si stabilesc pe moment ce anume le spune tenul. Daca acesta da impresia de deshidratare, atunci consecinta logica este aplicarea unei creme de calitate; daca tenul prezinta probleme (cosuri, zone lucioase cu exces de sebum), atunci solutia ar putea fi o lotiune tonica blanda, iar daca totul se incadreaza in parametri normali, atunci apa calduta este suficienta, urmata de o tamponare usoara a tenului.

Citește și:

6. Realizeaza cat de importanta este odihna in aspectul tenului

Un somn de calitate asigura nu doar functionarea optima a organismului in ziua urmatoare, ci si garantia unui ten proaspat si odihnit. Tenul reprezinta cartea de vizita a starii generale a organismului. Oboseala este vizibila in primul rand la nivelul fetei. Insa daca ai dormit si te-ai odihnit corspunzator, atunci te vei simti mult mai bine din punct de vedere fizic si psihic, fapt care se reflecta asupra pielii. In plus, regenerarea pielii este accelerata pe timpul noptii iar produsele aplicate (creme, seruri etc) actioneaza optim pe timpul somnului nocturn. Pana la urma, expresia “somnul de frumusete” are un sambure de adevar!

7. Femeile cu tenul impecabil stiu ca frumusetea vine din interior

Daca esti o persoana mereu vesela, increzatoare si fericita, ai sanse extrem de mari ca lumea nici sa nu observe cosul incapatanat de pe frunte aparut recent. Se spune ca frumusetea incepe din interior, iar acest lucru nu mai are nevoie de confirmare!

Citește și:

Foto prima pagina: vgstudio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.