Setari Cookie-uri

6 secrete simple si de efect ale frumusetii braziliene

Cand vine vorba despre frumusetea braziliana, te gandesti la piele aramie, tonifiata si un fizic exotic si senzual.

Nu este de mirare ca din aceasta pepiniera tropicala au rasarit modele ca Alessandra Ambrosio sau Adriana Lima, precum si numeroase alte nume Victoria's Secret, ca Isabeli Fontana sau Daniela Braga. Se pare ca in Brazilia frumusetea este un mod de viata iar fetele sunt incurajate inca de la cele mai fragede varste sa se preocupe de aspectul exterior. Industria frumusetii braziliene se afla pe un binemeritat loc 3 mondial, dupa Statele Unite si Japonia, fapt sustinut si de bogatia ingredientelor naturale tropicale, incluse in majoritatea produselor cosmetice de ingrijre.

Si tot aici se gasesc transmise din generatie in generatie o serie de ritualuri si proceduri de infrumusetare a caror eficacitate a rezistat probei timpului. Iata cateva trucuri simple si de efect folosite de brazilience, cu rezultate remarcabile, pe care vei dori cu siguranta sa le incerci si tu.

Citește și:

brazilianca
Foto: javi_indy, Shutterstock

1. Sucul de morcovi

Braziliencele cu tenul impecabil bronzat, cu o tenta aramie si stralucitoare reusesc sa intoarca toate privirile. Insa este bine de stiut ca nu petrec ore nesfarsite la plaja (iar lipsa FPS nici nu intra in discutie), pentru ca sunt constiente de efectele nocive ale acestuia in ceea ce priveste imbatranirea prematura si aparitia ridurilor. Cu toate acestea, cum reusesc sa obtina bronzul perfect? Sucul de morcovi ofera solutia. Acesta contine mari cantitati de betacaroten, care confera pielii un ''bronz'' si o stralucire naturale. Doua pahare de suc de morcovi pe zi sunt suficiente pentru o piele bronzata in mod natural - si nu uita de crema cu FPS.

2. Fructe de acai

Noul trend global de a inlocui cafeaua de dimineata cu smoothie-uri naturale, din superalimente care promit o piele radianta si sanatoasa, nu reprezinta o noutate pentru frumusetile native braziliene. Acestea consuma sucos dintotdeauna, ingredientul secret si cel mai potent fiind fructele de açai. Aceste fructe contin cantitati mari de antioxidanti care neutralizeaza efectele negative ale poluarii si ajuta la atenuarea semnelor de imbatranire precoce: linii fine, riduri sau pete pigmentare. Pentru un smoothie autentic brazilian (batida de açai), amesteca intr-un blender 2 cesti de suc de açai (sau trei sferturi de ceasca de fructe uscare de açai), o ceasca de iaurt, o lingurita de miere, o banana si trei linguri de fulgi de ovaz. Savureaza si bucura-te de acest cocktail de sanatate!

Citește și:

3. Ulei de babassu

Brazilia este patria Amazonului, prin urmare vegetatia luxurianta tropicala ascunde adevarate miracole in ceea ce priveste plantele medicinale cu efecte benefice asupra starii de sanatate si frumusetii. Brandurile universale, cum ar fi MAC, Kiehl sau Aveda, se indreapta din ce in ce mai mult catre plantele si extractele vegetale din Brazilia, pentru a le include in produse de top, insa braziliencele veritabile apeleaza direct la sursa si folosesc ingrediente simple, precum uleiul de babassu (sau uleiul cusi), care hidrateaza intens tenul si regleaza productia de sebum, fara a lasa pielea incarcata si grasa. Aplica direct pe piele cu degetele, masand usor, si bucura-te de o piele moale si hidratata intreaga zi!

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.