Setari Cookie-uri

6 secrete simple si de efect ale frumusetii braziliene

Cand vine vorba despre frumusetea braziliana, te gandesti la piele aramie, tonifiata si un fizic exotic si senzual.

4. Algele marine

Algele contin un cocktail extrem de potent de vitamine si minerale care sunt usor de absorbit, multumita structurii moleculare gelatinoase unice, foarte asemanatoare cu pielea umana. Algele marine reprezinta ingredientul perfect care purifica, hraneste si hidrateaza pielea, incetineste procesul de imbatranire si creste regenerarea celulara, imbunatateste textura si culoarea pielii, lasand-o mult mai ferma si mai sanatoasa. In plus, aplicate la nivelul scalpului, parul va fi mult mai stralucitor si va creste mult mai viguros, multumita stimularii circulatiei sanguine la nivel local. Daca aceste argumente sunt suficiente, atunci amesteca intr-un blender un sfert de ceasca de alge marine, un avocado bine copt, o lingura de iaurt natural si o lingura de ulei de masline extravirgin. Aplica pe piele/par pentru 20 de minute si apoi clateste foarte bine cu apa calduta.

Citește și:

5. Apa de mare/ sarea de mare

Apa de mare nu doar iti face parul irezistibil, demn de o sedinta foto, ci mult mai mult: il tapeteaza cu peste 26 de minerale, care ii asigura supletea si un volum natural fara efort, fara a fi nevoie de produse cosmetice incarcate de chimicale. In plus, ii imbunatateste textura si il face mult mai receptiv la eventualele sedinte de styling. Chiar daca stai departe de mare, poti incerca acasa sa recreezi efectele acesteia, amestecand intr-un pulverizator o cana de apa plata, o jumatate de lingura de ulei de cocos, o jumatate de lingura de sare de mare si o lingura de gel de par. Agita bine inainte de fiecare utilizare si pulverizeaza pe parul usor umed sau uscat. Sarea de mare ajuta in plus la ameliorarea acneei, vindeca ranile minore si amelioreaza herpesul, multumita efectului antiseptic natural. Cea mai simpla reteta de a beneficia de efectele acesteia este sa amesteci o lingura de sare de mare cu o jumatate de lingura de apa si sa aplici pasta rezultata pe zonele cu probleme.

Citește și:

6. Cupuaçu

Cupuaçu este un fruct cu o aroma de ciocolata si vanilie, bogat in flavonoizi si 5 acizi grasi (inclusiv Omega-3) care imbunatatesc aspectul si textura tegumentului si lupta impotriva efectelor nocive ale poluarii. Cupuaçu se gaseste fie proaspat, fie conservat prin congelare, iar atunci cand iti iese in cale, merita sa cumperi pentru o reteta simpla de smoothie racoritor si delicios: o ceasca de cupuaçu, un sfert de lamaie, doua linguri de miere si doua cesti de lapte rece se proceseaza cu ajutorul unui blender, se filtreaza si se serveste rece. Cauta in magazinele specializate unt de cupuaçu, care iti va lasa pielea hidratata, catifelata si cu un miros delicios.

Foto prima pagina: s_bukley, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.