Setari Cookie-uri

Puterea pranzului: 3 alegeri care fac minuni

Foarte multa persoane sunt indiferente in ceea ce priveste stilul lor alimentar: trec peste micul dejun, consumand doar cafeaua de dimineata si o tigara, la pranz aleg produse fast food cu foarte multe calorii, gustarile dintre mese sunt reprezentate de snacks-uri, iar la cina consuma doar prajeli, si amesteca alimentele care contin glucide cu cele care contin lipide.

Foarte multa persoane sunt indiferente in ceea ce priveste stilul lor alimentar: trec peste micul dejun, consumand doar cafeaua de dimineata si o tigara, la pranz aleg produse fast food cu foarte multe calorii, gustarile dintre mese sunt reprezentate de snacks-uri, iar la cina consuma doar prajeli, si amesteca alimentele care contin glucide cu cele care contin lipide.

Masa de pranz este foarte importanta deoarece alimentele consumate iti ofera energie intreaga zi. De aceea, medicii nutritionisti au prezentat pentru revista “O, The Oprah Magazine” feluri de mancare pe care trebuie sa le consumi la amiaza:

1. Pentru a fi in forma, poti consuma:

- Somon la gratar;
- Spanac;
- Porumb;
- Nuci;
- Afine;
- Ceai verde.

Aceste alimente ajuta la imbunatatirea memoriei si sunt foarte bune pentru persoanele care au de invatat pentru anumite examene. Omega 3 din peste si nucile ajuta la comunicarea celulelor nervoase intre ele, antioxidantii din spanac si porumb (vitamina C si flavonoide) imbunatesc performanta celulelor creierului, iar ceaiul verde ajuta, de asemenea, la stimularea functionarii creierului.

2. Pentru a-ti mentine greutatea, incearca:

- Supa de linte;
- Salata de legume cu carne de pui la gratar;
- Sos fara grasimi;
- Paine integrala de grau.

Supa ajuta la umplerea stomacului si, in plus, este si foarte sanatoasa. Puiul este bogat in proteine, iar legumele si painea contin fibre, care ajuta la sanatatea sistemului digestiv si, astfel, la mentinerea sau la scaderea greutatii.

3. Pentru mai multa energie, ai nevoie de:

- Fasole boabe cu lipii;
- Salata verde;
- Rosii;
- Sos pesto;
- Fructe: mere, portocale, piersici sau prune.

Acest tip de alimente mult mai greu decat cele de mai sus mentionate datorita lipiilor, boabelor intregi de fasole si grasimilor sanatoase (uleiul de masline si semintelor de pin din sosul pesto). Datorita acestei mese, vei fi plina de energie intreaga dupa amiaza.

Sosul pesto se prepara intr-un mojar din marmura, iar pentru amestecul ingredientelor (frunze proaspete de busuioc, usturoi, sare grunjoasa, seminte de pin, branza rasa si ulei de masline) ai nevoie de un pisalog din lemn.

Spala frunzele de busuioc si dupa s-au uscat pune-le in mojar impreuna cu cateii de usturoi si sarea grunjoasa si amesteca pana cand se obtine o crema. Adauga semintele de pin, iar la final picura putin ulei de masline. Adauga in compozitia rezultata branza rasa sau parmezan.

Un articol de Amelia C

Citeste si Cum sa mananci sanatos la pranz: 3 trucuri si multe exemple

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.