Setari Cookie-uri

Parerea Andreei: Talia de viespe si barbatii bogati - optiunea naturii?

Prin urmare, cand un barbat asociaza ceva cu supravietuirea, in speta cu reproducerea, si gaseste in natura un exemplu mai bun, mai frumos, mai minunat, cum ar fi o talie mai subtire decat au putut visa vreodata stramosii tai, atunci va fi suprastimulat.

centimetru pentru talie Orice femeie isi doreste o talie de viespe, orice barbat isi doreste o femeie clepsidra. Macar in punctul asta suntem cu totii de acord.

In societatea contemporana presiunile pentru a te conforma unor standarde uneori imposibile privind infatisarea si statutul provoaca adeseori devieri cu privire la ce e considerat atragator. Insa moda si mofturile vremii nu sunt atat de puternice precum credem; ele speculeaza doar lucruri care ne sunt innascute. La ce ma refer?

Sa ne gandim la barbatii care au un fetis pentru papusi sexuale cu conformatia lui Barbie sau la tinerele de 20 de ani care se casatoresc cu miliardari de 78 de ani. Sunt cu totii nebuni, nu-i asa? David McRaney ne demonstreaza insa ca lucrurile nu stau chiar asa intr-o carte sugestiv intitulata „You are not so smart”.

Biologii si psihologii interesati de comportamentul sexual au observat, nu doar la oameni, ci in intreg regnul animal ca atunci cand un factor esential supravietuirii noastre este exagerat nu ne deranjeaza, dimpotriva ne place si mai mult. Asta este explicatia pentru care unele pasari isi abandoneaza ouale si ocupa cuibul altor pasari care au oua mai mari decat ale lor. In acord cu teoria evolutiei, daca stramosii nostri se chinuiau in salbaticie sa faca rost de mancare bogata in calorii si cand o gaseau o mancau pe nerasuflate, atunci nici tu nu te poti abtine sa nu hapai cartofi prajiti si hamburgeri.

Prin urmare, cand un barbat asociaza ceva cu supravietuirea, in speta cu reproducerea, si gaseste in natura un exemplu mai bun, mai frumos, mai minunat, cum ar fi o talie mai subtire decat au putut visa vreodata stramosii tai, atunci va fi suprastimulat.

McRaney citeaza in cartea sa concluziile studiilor lui David Buss, un psiholog care s-a concentrat pe preferintele femeilor si ale barbatilor in alegerea unui partener de viata. Ce a descoperit el a fost ca atunci cand barbatilor li se cere sa spuna pe loc daca o femeie e atragatoare sau nu, criteriul cel mai important in decizia lor este raportul talie-solduri: cand talia reprezinta cam 70% din solduri, un beculet, acel beculet, se aprinde in mintea barbatilor. O talie de 67 pana la 80% din marimea soldurilor e un indicator ca femeia este sanatoasa si poate face copii, lucru pe care barbatii il stiu inconstient. Nu i-a invatat nimeni, nu e o intelepciune spusa din tata in fiu, e ceva ce toti barbatii stiu instinctiv: talia mica si soldurile mari sunt bune!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.