Setari Cookie-uri

Parerea Andreei: Talia de viespe si barbatii bogati - optiunea naturii?

Prin urmare, cand un barbat asociaza ceva cu supravietuirea, in speta cu reproducerea, si gaseste in natura un exemplu mai bun, mai frumos, mai minunat, cum ar fi o talie mai subtire decat au putut visa vreodata stramosii tai, atunci va fi suprastimulat.

Dar sa ajungem la fetisul pentru talia imposibil de ingusta – in natura, posibilitatea ca o femeie sa aiba din nastere o talie atat de mica incat sa nu poata face copii e nesemnificativa asa ca in creierele barbatilor nu s-a inradacinat niciodata ideea ca nu ar trebui atrasi de talii super inguste. Natura nu a trebuit sa impuna o limita.

corset Prin urmare, intre o talie mica si una si mai mica barbatii tind sa se simta atrasi de cea din urma. Ca acea femeie cu talia de 50 de cm, obtinuta prin incorsetari dureroase timp de ani de zile, nu poate face copii ajunge sa fie irelevant.. desi tocmai asta era motivul pentru care se barbatul se uita la respectiva femeie: ca sa vada daca e un partener bun cu care sa se reproduca. Iata cum fanteziile si superstimulii ajung sa se intoarca impotriva noastra.

Un alt lucru asupra caruia ne atrag atentia psihologii este obisnuinta de a ne legana soldurile atunci cand vrem sa parem mai atragatoare. Acesta e un truc pe care l-am dezvoltat ca sa ii pacalim pe barbati ca avem talia mai mica decat e de fapt.

manechine Papusile Barbie, personajele din anime si statuetele de fertilitate din Antichitate sunt toate date ca exemplu de McRaney ca „versiuni imposibile de femei”, in care atat noi, cat si barbatii ne lasam seduse de magia raportului talie-solduri. In publicitate, Photoshop face minuni, iar in moda femeile se infometeaza si isi modeleaza trupurile astfel incat sa refaca acea silueta dementiala.

Anul trecut, Vogue Italia a avut-o pe coperta pe Stella Tennant intr-un pictorial care a starnit mare valva: fotomodelul de 40 de ani, mama a patru copii, cu talie de 63 de cm a recreat in paginile revistei imaginea lui Ethel Granger (foto aici), femeia care detine recordul celei mai inguste talii – 33 de cm. Foarte strans incorsetata, Tennant a reusit sa ilustreze controversatul personaj pe care l-a reprezentat Ethel Granger in istoria frumusetii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.