Odata cu trecerea iernii, organismul resimte schimbarile de temperatura. Se instaleaza astfel astenia de primavara, o stare caracterizata prin lipsa de vitalitate si oboseala generala.
Carenta de vitamine este unul dintre semnalele pe care corpul ni le transmite pentru a ne informa ca trebuie sa ne reintram cat mai repede in forma.
Foto interior si prima pagina: alimentatie de primavara, Shutterstock
Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, ofera cateva recomandari pentru a trata aceasta problema si a reveni la un stil de viata activ si sanatos:
“Trecerea brusca de la temperaturi sub 0 grade la temperaturi de peste 10 grade ne solicita organismul, acesta fiind nevoit sa se adapteze rapid la schimbarile meteo. De aceea, corpul trebuie sa isi ia necesarul de nutrienti si vitamine dintr-o alimentatie echilibrata. De asemenea, sportul si odihna corespunzatoare nu trebuie neglijate pentru a trece cu succes peste aceste provocari.”
Alimentatia echilibrata
Consumul de legume verzi care apar odata cu incalzirea vremii completeaza necesarul de vitamina C al organismului. Urzici, stevie, usturoi verde, ceapa verde, loboda, leurda, marar, toate au un aport ridicat de vitamina C, fiind in acelasi timp hipocalorice, rehidratante si mineralizante.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Evenimentul anului în HR: A început numărătoarea inversă la HR 2.0 - Innovation & Inspiration in HR
- Cum au sărbătorit românii Crăciunul, de-a lungul generațiilor. Art Safari lansează o nouă expoziție: Cele mai frumoase tradiții
- De 8 martie, 20 de femei de succes din România s-au reunit pentru o cauza nobilă la “Masa Care Unește”
Berea, sursa bogata in vitamina B
Berea este singura bautura cu continut de alcool in care se regasesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) si acidul folic (B9).
Cu o influenta dovedita asupra starii de bine a organismului, vitaminele de tip B prezente in bere pot oferi consumatorilor acestei bauturi o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare. Astfel, studii stiintifice indica faptul ca vitaminele B6 si B9 pot furniza bautorilor de bere o protectie in plus impotriva bolilor cardiovasculare, in comparatie cu consumatorii altor bauturi alcoolice.
Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.
Exercitiile fizice periodice
In urma practicarii diferitelor sporturi, se stimuleaza producerea de serotonina (hormonul fericirii) si endorfina, doua substante care genereaza o stare de bine in tot organismul.
- Dr. Ruxandra Sinescu: Polinucleotidele susțin regenerarea tisulară, fără a produce volumizare
- Dr. Daniela Diveică: ”NAD activează enzimele longevității și poate reduce inflamația cronică”
- Dr. Răzvan Popescu vorbește despre skinboosters – tratamentul de biorevitalizare cutanată, ideal pentru sezonul cald
Odihna corespunzatoare pentru recapatarea energiei
Pentru o refacere completa a celulelor este nevoie de un somn de 7 - 8 ore pe noapte. In urma eforturilor corpului de a se adapta la noile conditii, o odihna corespunzatoare asigura recapatarea energiei si un tonus de invidiat. De asemenea, berea, chiar si cea fara alcool, contine substante provenite din hamei care asigura un somn mai odihnitor.