Setari Cookie-uri

Beneficiile fructelor de sezon asupra sanatatii

Toamna incepe sa-si intre in gratii, ceea ce inseamna ca si temperaturile incep sa scada. Crezi ca esti pregatita pentru noul sezon rece?

Pentru a ne adapta la temperaturile scazute de toamna, trebuie sa ne asiguram in primul rand ca organismul nostru nu duce lipsa de nimic, iar astfel ne putem bucura din plin de bogatiile si darurile acestui anotimp. Cea mai simpla si eficienta metoda pentru a face asta este sa introducem fructele de sezon in alimentatia noastra de zi cu zi.

Foto interior si prima pagina: Konstanttin, Shutterstock

Iata care sunt cele mai benefice fructe de toamna pentru protejarea imunitatii:

1. Merele

Merele contin fibre solubile, care au rol de intarire al sistemului imunitar si contin fitonutrienti precum polifenoli si flavonoide, care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.

2. Strugurii

Strugurii rosii au in compozitia lor resveratol, un compus despre care studiile au aratat ca are proprietati deosebite de protejare a sistemului imunitar. In combinatie cu vitamina D, acest compus imbunatateste gena CAMP, care la randul ei este un factor indispensabil la o mai buna functionare a sistemului imunitar.

Citește și:

3. Coacazele

Fa cunostinta cu vedetele toamnei, coacazele! Daca vrei sa profiti din plin de efectele benefice ale acestor fructe, integreaza in dieta ta coacaze proaspete si nu te lasa inselata de coacazele uscate transformate in sucuri. Coacazele ajuta la protejarea aparatului respirator, stimuleaza sistemul imunitar, previn infectiile tractului urinar si protejeaza dintii. Printre alte beneficii se enumera si incetinirea dezvoltarii cancerului de san, colon si prostata.

4. Perele

Iti oferim o alternativa la doza zilnica de fibre oferita faina de ovaz si taratele. Perele sunt bogate in fibre solubile care ajuta la diminuarea nivelului de colesterol LDL si contin numerosi anitoxidanti care contribuie la intarirea sistemului imunitar si trateaza inflamatiile. Le poti cosnuma sub forma de cocktail-uri sau ca gustari savuroase. Nu-i asa ca te-am convins?

Citește și:

5. Rodiile

Inca din trecut s-au demonstrat efectele benefice ale consumului de rodii. Atat studiile recente cat si cele din trecut arata ca antioxidantii pe care ii contin rodiile pot reduce riscul complicatiilor cardiovasculare si ca rodiile previn cancerul de san si colon. Chiar daca sunt dificil de preparat, trebuie sa le incerci macar pentru a te bucura de gustul lor absolut delicios!

6. Afinele

Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, fier si zinc. Sunt recunoscute pentru capacitatea lor deosebita de a stimula sistemul imunitar si de a preveni infectiile care pot aparea in sezonul rece. Dincolo de aceste beneficii, afinele contribuie si la pastrarea integritatii vederii, mentinerea sanatatii creierului, ameliorarea digestiei si ajuta la lupta impotriva cancerului.

Citește și:

Asadar, de ce sa nu profitam de bogatiile pe care ni le ofera natura in sezonul de toamna?

Daca esti adepta unui stil de viata sanatos, iti recomandam un eveniment de neratat ce va avea loc pe 19 si 20 septembrie. Targul V for Verde este evenimentul dedicat oamenilor cu energie pozitiva care stiu sa traisca sanatos. Nu numai ca vei avea ocazia sa cunosti expozanti locali care au produse din categorii precum bunatati bio, articole eco deco, slow food si raw food, cosmetice naturale, insa poti participa si la workshopuri despre viata sanatoasa si iti aprovizionezi camara cu alimente sanatoase.

Join the green movement!

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.