Setari Cookie-uri

90-60-90=nefericire

Ne uitam in stanga si in dreapta si vedem peste tot fete-top-model cu dimensiunile de 90-60-90.

Asa ca am inceput o cura de slabire pe care mi-a propus-o cineva spunand ca face minuni: sa mananc numai o singura data pe zi si in rest sa beau multe lichide. Bine, am zis sa incerc. Asa ca timp de o saptamana manacam numami la pranz si atunci mancam o felie de paine cu o felie de salam. La sfarsitul saptamanii nu mai aveam pic de putere iar stomacul ma durea ingrozitor.

Atunci mi-am dat seama ca faceam o mare greseala pentru ca imi distrugeam atat sanatatea cat si mintea (nu mai reuseam sa ma concentrez la cursuri) si mi-am zis ca trebuie sa abordez altfel problema. In saptamana urmatoare m-am cantarit. Slabisem 3 kg, deci aveam 78 de kg. Dar la cat a trebuit sa indur intr-o saptamana pt alea 3 kg.... mai bine nu slabeam! Asa ca, odata ajunsa acasa, am inceput sa vorbesc cu mama care m-a sfatuit ca in fiecare seara sa nu mai mananc dupa ora 4. Daca imi era foame manancam fructe, multe fructe si beam lichide. In acest timp am mai renuntat si la dulciuri (nu de tot ci progresiv, adica in loc sa imi cumpar 200 g de bomboane eu imi luam 150 g si dupa vreo 2 saptamani luam cate 100 de grame). Asa am inceput usor usor sa tai masa de seara (a fost greu la inceput dar dupa 2-3 zile devenise foarte usor mai ales ca incercam sa imi gasesc si ocupatie: televizor, o carte, calculator, iesire in oras).

N-am taiat de tot masa de seara, o data sau de doua ori pe saptamana mancam seara (de obicei inainte de ora 6) dar mancam la interval de 3 - 4 zile (de exemplu daca mancam luni masa de seara , urmatoarea data era joi sau vineri - asa nu exista pericolul sa reapara pofta de manca seara tarziu).

Am inceput aceasta "cura" la inceputul lui aprilie. In timpul asta nu am practicat nici un sport, nu am facut fitness, nimic. Imi cumparasem si un cantar de baie si ma canteaream o data la 2-3 saptamani (dupa un timp mai mare se observa diferentele).

Timpul a trecut si la mijlocul lui iulie m-am cantarit: 71kg. Deci in 4 luni si jumatate dadusem jos 7 kg. M-am uitat in oglinda si am zis stop. Era suficient. Ma simteam foarte bine. Nu eram slaba, nu 90-60-90, dar scapasem de indispozitia pe care o simteam la haine si in starea de sanatate. Apoi am consultat un tabel al unui medic nutritionist. Conform acestuia aveam greutatea ideala pentru inaltimea mea dar si pentru sanatatea mea. Si nu mi-am stricat sanatatea pentru ca mancasem normal.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.