Setari Cookie-uri

Tendintele in coafura in sezonul primavara-vara 2010 interpretate de Sam McKnight

Odata cu tendintele de coafura din acest sezon, toate codurile vechi ale luxului si frumusetii sunt reinventate, noile principii stand sub semnul termenilor discret si studiat. Sam McKnight, Global Hair Ambassador Pantene, afirma: Coafurile acestui sezon reprezinta definitia elegantei moderne. Vorbim de senzualitate, textura, stralucire, simplitate si o aparenta lipsa de efort pentru realizarea coafurilor de la aproape toate prezentarile pe care le-am realizat in acest sezon. In realitate, este vorba de discretie. Insa intra in joc si conceptul studiat care presupune concentrarea asupra celui mai marunt detaliu: Ati lasat varfurile incretite sau v-ati ostenit sa le indreptati? Pentru ca acest detaliu face diferenta, afirma Sam.

Un amestec de perioade a influentat up-do-urile rasucite la Nicole Farhi pe care Sam le-a descris ca apartinand „Anilor `40 cu un sentiment sportiv al anilor`70 – FEMEIA pura a anilor`70.” E un stil bazat pe parul rasucit pentru a adauga forma. Rezultatul este extrem de sexy, dar are si o nota de eleganta, degajata de suvitele libere care scapa din coafura.

Trimiterile indiene la Graeme Black au avut ca rezultat parul prins in agrafe intr-un stil sic, demn de o printesa indiana. “Pentru eleganta maxima, asezarea cocului este decisiva,” afirma Sam, adaugand ca atunci cand este asezat pe varful capului in aceeasi linie cu maxilarele confera eleganta specifica balerinelor.

SHAPELY SILHOUETTE

“Acest stil este anti-boho si reprezinta o reintoarcere la un look mai studiat” explica Sam, referindu-se la formele sculpturale ale parului din prezentarile Vivienne Westwood Gold Label, Clements Ribeiro, Mulberry, Comme des Garcons, Louis Vuitton, Sonia Rykiel, House of Holland si Luella. “Sunt coafuri „studiate” care necesita mai mult efort pentru a fi realizate,” explica aceasta, „pentru ca deriva din tendinta globala de coafura Techno Romance care exploreaza fuziunea de concepte ale tehnologiei si romantismului, tare si moale.”

Pentru prezentarea Vivienne Westwood’s Gold Label de la Paris, arta secolului 17 se impleteste cu influente din curentul punk al secolului 20 in coafuri sculpturale radicale care pareau „distruse”. “Vivienne a prezentat un desen de Inigo Jones al unui barbat cu parul in flacari si acest aspect a influentat forma si culoarea parului,” afirma Sam, care a realizat un „infern” impozant de par vopsit rosu, portocaliu si galben.

Trimiterea lui Clements Ribeiro la ideea ca „regalitatea intalneste curentul punk” a dus la realizarea mai multor coafuri cu influente din anii `50, `60 si `80. “Printesa Anne a fost o sursa de inspiratie, dar la fel si cornetele de inghetata!” afirma Sam care a creat volumele, cocurile si coafurile cu bucle pe frunte care au adaugat cativa centimetri la statura fiecarui model.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.