Setari Cookie-uri

Tendintele in coafura in sezonul primavara-vara 2010 interpretate de Sam McKnight

Odata cu tendintele de coafura din acest sezon, toate codurile vechi ale luxului si frumusetii sunt reinventate, noile principii stand sub semnul termenilor discret si studiat. Sam McKnight, Global Hair Ambassador Pantene, afirma: Coafurile acestui sezon reprezinta definitia elegantei moderne. Vorbim de senzualitate, textura, stralucire, simplitate si o aparenta lipsa de efort pentru realizarea coafurilor de la aproape toate prezentarile pe care le-am realizat in acest sezon. In realitate, este vorba de discretie. Insa intra in joc si conceptul studiat care presupune concentrarea asupra celui mai marunt detaliu: Ati lasat varfurile incretite sau v-ati ostenit sa le indreptati? Pentru ca acest detaliu face diferenta, afirma Sam.

Coamele imense de par ale lui Mulberry au facut trimitere la starea eterica din filmul Sinuciderea Fecioarelor, “insa mai mari,” afirma Sam, explicand volumul excesiv al parului. Caruselul trimite din nou la inghetata (de data aceasta prin culoare).

TECHNO POETRY

“Este vorba de fantezia moderna devenita reala,” afirma Eugene, referindu-se la stilurile tehno eterice cu texturi neobisnuite si straturi de transparenta difuza pe care le-a creat pentru designerii din capitalele modei. Sentimentul general de usoara infrumusetare, prin adaugarea de elemente romantice si poezie la ceea ce reprezinta in mod esential coafurile moderne.

Pentru Donna Karan, cararile agresive in unghiuri s-au unit in up-do-uri usoare si elegante, efectul general fiind al unei femei in ton cu natura, insa fiind totusi constienta ca face parte din lumea moderna din jurul ei.

La Rue du Mail parul tuturor modelelor a fost deschis de la nuanta de blond pur alb la nuante aproape gri, facand probabil trimitere la eleganta ce se accentueaza odata cu inaintarea in varsta. Sentimentul general a fost acela de frumusete eterna, clasicism si, in loc sa faca toate fetele sa para mai in varsta, nuantele albe deschise au dat un aspect tineresc neasteptat.

Coafurile Dolce & Gabbana cu parul prins lejer in agrafe au fost decorate cu bentite aurite ornate, aducand trecutul romantic in atentie. In acest timp, la Antonio Marras, pentru care inspiratia a fost „renasterea rock ‘n’ roll,” Eugene a creat fuziunea perfecta a „farmecului poetic al fetei de la tara”: cocuri impletite duse de vant, si a dat pe tot parul cu pudra alba pentru a obtine efectul uscat ‘al unei peruci din secolul 18’, afirma Eugene. Josh Wood, Global Creative Director Colour pentru Wella Professionals comenteaza, “Aceasta infatisare s-a bazat pe tonuri de pastel si nuante pure de blond. Parul a palit in culorile asortate ale pielii care se amesteca una cu alta. Este Alice in Tara Minunilor din secolul 21.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.