Setari Cookie-uri

7 pasi pentru un par sanatos toamna

In timpul sezonului rece, parul este puternic agresat de agentii externi. Invata in 7 pasi cum obtii un par sanatos, stralucitor si in timpul toamnei.

In timpul sezonului rece, parul este puternic agresat de agentii externi. Invata in 7 pasi cum obtii un par sanatos, stralucitor si in timpul toamnei.

1. Ingrijeste-l cu produse potrivite


Alege produse dedicate anotimpului rece, cu un plus de vitamine si ingrediente nutritive. Samponul trebuie sa fie hidratant, regenerator, bogat in antioxidanti. Vitaminele principale A, E si B asigura un par stralucitor, sanatos. Balsamul nu trebuie sa lipsesca din ritualul de ingrijire, deoarece confera parului un aspect cat mai natural si descurca firele rebele. De asemenea, pentru o podoaba capilara stralucitoare, se recomanda clatirea cu apa calduta. Apa fierbinte deshidrateaza parul facilitand ruperea acestuia.

Recomandare: sampon foarte delicat cu lapte de ovaz de la Klorane, pret 24.75 lei.

2. Dieta


Alimentatia contribuie la aspectul sanatos al parului. Asadar, asigura-i aportul de vitamine consumand foarte multe fructe si legume. O dieta echilibrata bogata in calciu, siliciu si fier, ajuta la stralucirea parului si previne caderea. Lactatele, pestele si ouale confera nu doar un plus de energie, ci si o masa bogata in vitamine.

3. Alege coafuri lejere

In anotimpul rece avem tendinta sa folosim mai multe produse de styling, deoarece vantul sau umiditatea excesiva ne strica de obicei coafura. Pentru a evita degradarea parului si utlizarea produselor de styling in exces, sunt recomandate coafurile simple, cat mai naturale.

4. Uleiuri vegetale

Schimbarile bruste de temperatura din timpul toamnei si aerul rece deshidrateaza structura firului de par. Uleiurile vegetale sunt un remediu util pentru parul uscat, cu aspect tern. Acestea se aplica fie pe toata lungimea firului de par, fie doar la varfuri, daca acestea sunt casante. Cele mai recomandate pentru ingrijirea parului sunt uleiul de masline, de cocos, de argan si uleiul de ricin.

5. Masca de par

Cel putin o data pe saptamana aplica o masca hidratanta. Aceasta ofera un rezultat vizibil de durata, revigorand parul de la radacina. Daca esti adepta mastilor naturiste preparate acasa, iata o reteta cu efecte binefacatoare pentru par.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.