Setari Cookie-uri

4 masti home made pentru toate tipurile de par

Parul este considerat unul dintre cele mai de pret atuuri ale femeii. Produsele si accesoriile de coafat pot distruge firul de par, ajutand la uscarea, ruperea si caderea acestuia. De aceea parul are nevoie de ingrijire continua, de hidratare si protectie.

Parul este considerat unul dintre cele mai de pret atuuri ale femeii. Produsele si accesoriile de coafat pot distruge firul de par, ajutand la uscarea, ruperea si caderea acestuia. De aceea parul are nevoie de ingrijire continua, de hidratare si protectie.

Mastile home made sunt cele mai indicate pentru par deoarece contin produse naturale care nu afecteaza firul de par, sunt usor de realizat si nu costa foarte mult. Iata cateva exemple de masti pentru fiecare tip de par:

1. Pentru parul ars si deteriorat

Parul ars si deteriorat are un aspect neingrijit si este foarte greu de coafat, incalcindu-se destul de repede, in special la varfuri. De cele mai multe ori, vopseaua de par cauzeaza distrugerea si arderea firului de par.

Ingredientele necesare: jumatate de avocado, banana, 2 -3 linguri de aloe vera.

Pune ingredientele intr-un bol si amesteca-le pana cand se formeaza o pasta. Daca nu ai indemanare poti folosi mixer-ul sau blender-ul. Inainte de spalare, aplica masca pe intreaga suprafata a parului, masand usor scalpul si firele de par timp de 5-6 minute.

Foloseste un pieptene cu dinti rari pentru o mai buna aplicare a mastii. Strange parul intr-un prosop cald si lasa masca sa actioneze pentru cel putin o ora. Spala parul cu putin sampon.

Sfat: repeta procesul o data la 3 saptamani pentru rezultate vizibile.

2. Pentru parul uscat

Parul uscat este aspru la atingere, lipsit de stralucire si se aranjeaza destul de greu. De aceea are nevoie de masti hidratante, care sa ii ofere stralucire si sa previna ruperea acestuia.

Ingrediente necesare: o banana, o lingura de miere, o lingura ulei de masline.

Amesteca ingredientele intr-un blender sau cu ajutorul unei furculite pana cand obtii o pasta. Dupa spalare, sectioneaza parul in 4 parti egale si aplica masca de par. Maseaza cu degetele usor parul pe intreaga lungime si apoi foloseste un pieptene cu dinti rari pentru a acoperi intreaga suprafata.

Prinde parul intr-un coc lejer si pune-ti pe cap o punga de plastic. Foloseste uscatorul pentru cel putin 20 de minute.

3. Pentru parul gras

O masca pentru parul gras trebuie sa indeparteze excesul de sebum, fara a usca si a deshidrata, oferind in acelasi timp stralucire firelor de par.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.