Setari Cookie-uri

4 masti home made pentru toate tipurile de par

Parul este considerat unul dintre cele mai de pret atuuri ale femeii. Produsele si accesoriile de coafat pot distruge firul de par, ajutand la uscarea, ruperea si caderea acestuia. De aceea parul are nevoie de ingrijire continua, de hidratare si protectie.

Ingrediente necesare: o lingura de miere, un galbenus, zeama de la jumatate de lamaie si o lingura de apa.

Amesteca ingredientele cu furculita intr-un bol pana cand mierea s-a dizolvat complet. Masca rezultata se aplica pe parul umed, proaspat spalat, pe intreaga suprafata a scalpului. Lasa sa actioneze pentru circa 15 minute, apoi clateste.

Sfat: dupa clatire, nu mai folosi niciun alt produs de intretinere sau coafare a parului.

4. Pentru parul murdar, cu matreata

Matreata apare atunci cand procesul de regenerare a scalpului este prea rapid, iar celulele moarte care cad se unesc in bucati mari, de culoare albicioasa. De cele mai multe ori, matreata apare in locurile unde pielea este mai grasa.

Ingrediente necesare: 2 pahare mari de apa si 10 lingurite de cimbru uscat.

Fierbe apa si cimbrul pentru 10-15 minute, strecoara amestecul printr-o sita deasa si lasa-l la temperatura camerei pana cand se raceste. Aplica jumatate din infuzie pe parul umed imediat dupa spalare. Poti folosi discuri demachiante de vata pentru a aplica mai usor solutia obtinuta fara a clati ulterior. Acopera complet parul cu un prosop si lasa-l sa se usuce. Repeta procesul o data pe saptamana.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.