Setari Cookie-uri

Interviu cu dr Iancu Morad: Barbatii au inceput sa apeleze la tratamentele estetice

Fondator al clinicii Luxury Aesthetics din Bucuresti, dr. Iancu Morad efectueaza tratamente de medicina estetica neinvazive.

Dr Iancu Morad face medicina din pasiunea, iar asta se vede in specializarea pe care si-a ales-o: chirurgie plastica-reconstructiva. Fondator al clinicii Luxury Aesthetics din Bucuresti, dr. Iancu Morad efectueaza tratamente de medicina estetica neinvazive.

dr. Iancu Morad 1. Ce va motiveaza in meseria dvs de chirurg plastician?

Chirurgia plastica incorporeaza un domeniu larg de activitati si ofera in acelasi timp un spectru extins de satisfactii profesionale. Astfel, multumirea mea ca medic reiese atat dupa o reconstructie mamara in cazul unei femei care a suferit de cancer sau dupa ce pot reconstrui pielea unui copil cu arsuri extinse. Dar este resimtita si atunci cand vad un pacient foarte multumit dupa ce a apelat la un tratament estetic si are rezultate foarte bune care ii pot schimba in bine modul de gandire, de incredere in sine.

2. Credeti ca standardele frumusetii din ziua de astazi sunt exagerate?

Mentalitatea pacientilor cu privire la medicina estetica s-a schimbat. Ca in toata lumea, si in Romania majoritatea pacientilor isi doresc rezultate cu un aspect natural, dar pentru unii pacienti conceptul de natural nu se conformeaza cu ceea ce numesc ei un aspect ideal. Tocmai de aceea, trebuie sa adaptam cererile pacientilor la indicatiile si recomandarile medicale, iar din acest punct de vedere fiecare medic isi stabileste anumite standarde. Nu numai o data, s-a intamplat sa nu accept pacienti care aveau asteptari ireale sau asteptari care din punct de vedere profesional depaseau limitele standardelor mai sus amintite.

3. Incurajati femeile sa apeleze la chirurgie estetica?

Intotdeauna explic si incurajez pacientii sa apeleze la tratamentele de medicina estetica daca sunt convins ca rezultatele pe care le vor obtine vor fi in avantajul lor estetic si, mai ales, atunci cand pot scapa de anumite complexe.

4. Chirurgia estetica isi propune sa tinda spre un ideal de frumusete – naturala, dar perfectionata: devine asta o obsesie, o dependenta de chirurgie estetica?

Nu consider ca ramura estetica a chirurgiei plastice tinde sa devina o obsesie deoarece odata cu inaintarea noastra in varsta, devenim mai atenti la modul in care aratam si/sau ne prezentam in anumite situatii, iar confortul psihic adus de rezultatele unor astfel de tratamente este uneori cel mai important aspect.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.