Setari Cookie-uri

How to: Ghid de preparare a 5 cosmetice bio dedicate ingrijirii tenului sensibil

Expertii de la Elemental ne propun 5 tratamente bio speciale, dedicate ingrijirii tenului sensibil: lotiune intens hidratanta, crema cu argan si alantoina, crema protectoare de ten pentru sezonul rece, crema contur de ochi Flori de Portocal, tonic facial activ antiage, hialuron si ceai verde.

Sursa: Garbo.ro

Cand vorbim de pielea sensibila ne referim la pielea reactiva, fragila sau alergica. Expertii de la Elemental ne propun 5 tratamente bio speciale, dedicate ingrijirii tenului sensibil: lotiune intens hidratanta, crema cu argan si alantoina, crema protectoare de ten pentru sezonul rece, crema contur de ochi Flori de Portocal, tonic facial activ antiage, hialuron si ceai verde. Putem prepara aceste cosmetice bio chiar la noi acasa, avand ingredientele potrivite la indemana. Expertii Elemental ne explica pas cu pas intreg procesul:

1. Lotiune intens hidratanta pentru ten sensibil

Pentru ~50 ml

A - ulei de primula 10 ml (9,2 gr)
A - ulei de rosa mosqueta 5 ml (4,6 gr)
A - emulsifiant gel zaharos 5 ml (5,5 gr)

B- apa de imortele 15 ml (15 gr) Lotiune intens hidratanta pentru ten sensibil
B- apa minerala plata 8,7 ml (8,7 gr)
B- guma xanthan 0,75 gr
B- extract de nalba 5 ml (5 gr)

C- vitamina E 8 picaturi
C- conservant cosgard 10 picaturi

Dezinfectati recipientul dedicat si toate ustensilele cu care lucrati.

Se adauga si se amesteca intr-un recipient ingredientele din faza B mai putin guma xanthan. Peste compozitie se presara treptat guma xanthan, intre timp se omogenizeaza cu mixerul timp de 20-30 secunde. Compozitia se lasa in repaos pentru cateva minute pentru formarea gelului.

Intr-un alt recipient se adauga si se amesteca ingredientele din faza A. Se transfera treptat compozitia din faza B peste compozitia din faza A si se amesteca energic cu mixerul. Daca acesta nu mai face fata datorita ingrosarii compozitiei, se va trece la omogenizarea manuala cu telul, timp de 2-3 minute cu cateva pauze.

La final se adauga pe rand ingredientele din faza C, cu amestecare dupa fiecare. Lotiunea rezultata se transfera in recipientul dedicat si se lasa in repaos pana a doua zi.

pH: 5,5-6

Rezulta o lotiune cu miros fin proaspat, cu o textura glisanta si foarte placuta. Ingredientele sunt bine tolerate de tenurile sensibile sau iritate, in special emulsifiantul este un ingredient bland.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.