Setari Cookie-uri

Advertorial (P)Ghid de supravietuire pentru tenul cu probleme

Tenul perfect, ca de portelan, a fostinca din cele mai vechi timpuri visul tuturor femeilor! Mastile pentru ten,scruburile natural E si alte tratamente pentru ingrijirea tenului se practicau cu multina intea crestinismului.

1.Imperfectiunile sunt afectiuni cutanate complexe, caracterizate prin inflamatii ale pielii, insotite de secretia exagerata a glandelor sebacee.Exista 3 factori responsabili de aparitia lor: excesul de sebum, dereglarea procesului de descuamare a pielii, proliferarea bacteriana.
Imperfectiunile se impart in 2 categorii:cosuri si inflamatii dureroase (leziuni inflamatorii) si puncte albe si negre (leziuni retentionale).

STIAI CA: punctele negre au aceasta culoare datorita melaninei si nu a prafului sau impurtiatilor puse pe ten.

2. Pori dilatati- Porii reprezinta orificiile de deschidere la suprafata pielii a foliculilor pilo-sebacei, a glandelor sebacee si a celor sudoripare. In conditiile unui sebum secretat in exces (tenul gras), ductele glandelor sebacee se dilata,creand aspectul de pori dilatati.
DE RETINUT: Marimea porilor este conditionata genetic adica, daca cineva apropiat din familia ta a avut pori dilatati, exista mari sanse sa ai si tu.

3. Luciul (hipersecretia sebacee) poate fi determinat de urmatorii factori:
a. varsta: este maxima in perioada pre-pubertara
b. factorii de mediu-temperatura: razele ultraviolete pot fi un factor de influenta
c. hormonii endocrini: cei mai importanti factori care controleaza secretia sebacee
d. sistemul nervos si factorul genetic
e. o serie de fungi care traiesc in mod normal pe suprafata tegumentara (saprofite) si care ar fi implicati in agravarea leziunilor.

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.