Setari Cookie-uri

Advertorial (P)Ghid de supravietuire pentru tenul cu probleme

Tenul perfect, ca de portelan, a fostinca din cele mai vechi timpuri visul tuturor femeilor! Mastile pentru ten,scruburile natural E si alte tratamente pentru ingrijirea tenului se practicau cu multina intea crestinismului.

1.Imperfectiunile sunt afectiuni cutanate complexe, caracterizate prin inflamatii ale pielii, insotite de secretia exagerata a glandelor sebacee.Exista 3 factori responsabili de aparitia lor: excesul de sebum, dereglarea procesului de descuamare a pielii, proliferarea bacteriana.
Imperfectiunile se impart in 2 categorii:cosuri si inflamatii dureroase (leziuni inflamatorii) si puncte albe si negre (leziuni retentionale).

STIAI CA: punctele negre au aceasta culoare datorita melaninei si nu a prafului sau impurtiatilor puse pe ten.

2. Pori dilatati- Porii reprezinta orificiile de deschidere la suprafata pielii a foliculilor pilo-sebacei, a glandelor sebacee si a celor sudoripare. In conditiile unui sebum secretat in exces (tenul gras), ductele glandelor sebacee se dilata,creand aspectul de pori dilatati.
DE RETINUT: Marimea porilor este conditionata genetic adica, daca cineva apropiat din familia ta a avut pori dilatati, exista mari sanse sa ai si tu.

3. Luciul (hipersecretia sebacee) poate fi determinat de urmatorii factori:
a. varsta: este maxima in perioada pre-pubertara
b. factorii de mediu-temperatura: razele ultraviolete pot fi un factor de influenta
c. hormonii endocrini: cei mai importanti factori care controleaza secretia sebacee
d. sistemul nervos si factorul genetic
e. o serie de fungi care traiesc in mod normal pe suprafata tegumentara (saprofite) si care ar fi implicati in agravarea leziunilor.

4.Roseata- imperfectiunile tenului sunt insotite deseori si de iritatii ale pielii, adica roseata, care netratate pot lasa urme permanente.

5. Relief neuniform- datorita excesului de sebum si a dereglarii procesului de regenerare a pielii, apar anumite granulatii sub piele, care, daca nu sunt tratate, pot sa degenereze in timp in cosuri sau puncte negre.

6. Petele post-acnee- sunt de fapt semnele care raman in urma acneei si care de cele mai mule ori sunt foarte inestetice.

Pe cine afecteaza aceste probleme?
Nu exista neaparat o regula, dar conform studiilor desfasurate, 76% dintre adolescentii cu varste cuprinse intre 13 si 19 ani se confrunta cu probleme ale tenului. De asemenea 2 din 3 femei cu varsta apropiata de 30 de ani se confrunta cu probleme ale tenului. *
*Health and Beauty Europe 5, 2007

Ce tratamente se recomanda pentru tratarea acestor probleme? Medicul Dermatolog Iuliana Marcu ne explica: "Tratamentul acneei poate fi local si/ sau medicamentos: pentru formele usoare de acnee este suficient tratamentul local iar pentru formele medii si severe tratamentul local trebuie completat de obicei cu cel medicamentos. Local se folosesc antibiotice (pentru formele de acnee severa) si produse dermatocosmetice care au si rolul de a hidrata pielea. Cele din urma se pot achizitiona tot din farmacie dar nu necesita neaparat prescriptie medicala. Este bine ca acestea sa contina ingrediente keratolitice precum acidul glicolic, acidul salicilic, alfa hidroxiacizi (cel mai eficient este LHA).
Este important de stiut ca tratarea acneei dureaza minim 3 luni."

Cum trebuie ingrijit un ten cu tendinta acneica? "Igiena corecta a tenului trebuie sa cuprinda mai multe etape si trebuie sa devina o rutina. Prima etapa, una extrem de importanta, este curatarea tenului (chiar daca nu a fost folosit machiaj in prealabil) prin folosirea unui produs non-comedogenic: solutie micelara si/sau gel de curatare destinat tenului cu probleme (dimineata si seara). Se recomanda si folosirea unui gel de gomaj de 2 ori pe saptamana. Al doilea pas este aplicarea unei creme special create pentru a trata toate problemele tenului. Este foarte important ca aceasta crema sa aiba si un efect hidratant, deoarece indiferent cat este de gras tenul, nu trebuie renuntat la hidratare. In ceea ce priveste machiajul, este important sa alegeti un fond de ten special pentru tenul cu tendinta acneica, care sa fie si non-comedogenic." ne sfatuieste Dr. dermatolog Iuliana Marcu.

Solutia Vichy pentru tenul cu tendinta acneica

Rutina zilnica de ingrijire in 2 pasi: CURATARE + INGRIJIRE SPECIFICA
1. Curatare: Gama Normaderm contine 3 produse de curatare:
Gelul de Curatare cu apa- curata in profunzime, micsoreaza porii, reduce excesul de sebum
Solutia Micelara Demachianta- curata in profunzime si demachiaza in acelasi timp. Poate fi folosita si in jurul ochilor.

Produsul de curatare 3 in1- este un produs cu 3 utilitati: Gel de curatare (are si particule exfoliante pentru o curatare in profunzime), Gel exfoliant (se poate aplica ca un scrub o data pe saptamana pentru eliminarea punctelor albe si negre), Masca- reduce excesul de sebum daca se lasa sa actioneze pe ten 5 -10 minute.

2. Ingrijire: Crema Normaderm cu efect total pentru tenul cu tendinta acneica. Are o actiune totala asupra tuturor celor 6 probleme ale tenului (imperfectiuni, pori dilatati, luciu, roseata, pete post-acnee, relief neuniform). Formula sa este extrem de eficienta si bine tolerata de piele deoarece asociaza ingrediente active utilizate in dermatologie cu ingediente calmante si hranitoare.
Este recomandat sa se foloseasca minim 3 luni, in fiecare dimineata si seara pe tenul in prealabil curatat, evitand conturul ochilor. Primele rezultate sunt vizibile incepand cu a 7-a zi. Este o excelenta baza de machiaj.

3. Machiajul special pentru tenul cu probleme: Fondul de ten NormadermTeint. Matifiaza tenul pastrand aspectul proaspat si natural. Confera pielii ultra-rezistenta 8 H la productia de sebum din timpul zilei.

*Health and Beauty Europe 5, 2007


Kudika
5 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.