Setari Cookie-uri

15 sfaturi despre ingrijirea pielii de la Dr. Perera

Pentru ingrijirea zilnica a pielii sensibile, trebuie sa alegi regimul corect de mentinere a sanatatii pielii.

2. Pentru ingrijirea zilnica a pielii sensibile, trebuie sa alegi regimul corect de mentinere a sanatatii pielii. Acest lucru poate fi asigurat, in parte, de alegerea produselor cosmetice potrivite – gelul de curatare, crema hidratanta si produsele pentru indepartarea parului nedorit trebuie sa fie corespunzatoare tipului de piele. Daca acestea nu sunt de ajuns, consulta un dermatolog pentru a te asigura ca folosesti produsele corecte pentru tipul tau de piele si pentru a afla daca pielea ta reactioneaza negativ la anumite ingrediente din produsele folosite.

Ce sfaturi ne poti da pentru ingrijirea pielii uscate in fiecare anotimp in parte?

3. Iarna, asigura-te ca iti rehidratezi pielea – bea multa apa, evita excesul de cafeina care are efect diuretic si favorizeaza pierderea de apa si incearca sa iti hidratezi pielea prin aport suplimentar de apa, folosind creme si lotiuni hidratante care contin unturi si uleiuri de calitate. De exemplu, untul de shea este perfect pentru piele. In general, orice unt de corp este bun pentru ca se topeste la temperatura corpului, este absorbit rapid de piele si o mentine hidratata si sanatoasa. Ai grija sa nu folosesti o crema grasa pentru ten pentru ca blocheaza porii si poate duce la aparitia cosurilor.

Citește și:

4. In timpul verii asigura-te ca folosesti o crema cu factor de protectie solara pentru a te proteja de efectul daunator al razelor UV si evita expunerea la soare in mijlocul zilei.

Hidratarea zilnica a picioarelor previne deshidratarea pielii?

5. Pielea de pe corp este mai uscata decat pielea de pe fata pentru ca este mai groasa si are mai putine glande sebacee. Daca folosesti geluri de dus imbogatite cu creme sau lotiuni hidratante si in continuare ai pielea uscata, inseamna ca trebuie sa folosesti un inlocuitor de sapun.

6. Apa si sapunul favorizeaza pierderea uleiurilor si fac pielea mai uscata si mai sensibila. Dupa dus, foloseste ulei sau unt de corp sau o crema pe baza de petrol.

7. Foloseste un scrub si exfolieaza pielea usor pentru a scapa de stratul de celule moarte. Stratul superior al pielii este format din celule moarte care trebuie indepartate zilnic pentru a face loc celulelor noi. Persoanele cu pielea sensibila trebuie sa evite exfolierea excesiva pentru a nu deshidrata prea mult pielea.

Citește și:

8. Hidrateaza-ti picioarele cu crema de cel putin 2 ori pe zi, o data dimineata si o data seara.

9. Cand iti indepartezi parul de pe picioare cu ajutorul unei lame de ras, asigura-te ca pielea e umeda, foloseste o spuma de ras special creata pentru femei si apoi maseaza-ti picioarele.



Cum mentinem echilibrul natural al pielii?

10. Foloseste doar produsele special create pentru tipul tau de piele si adopta o rutina de ingrijire zilnica.

11. Pielea sensibila este adesea uscata, asa ca trebuie hidratata frecvent. Incearca sa folosesti o crema speciala pentru calmarea iritatiei.

12. Persoanele cu pielea sensibila, mai ales cele cu pielea deschisa la culoare, trebuie sa fie foarte atente la expunerea la soare, fiind mai predispuse la arsuri solare decat persoanele cu piele inchisa la culoare.

13. Folositi intotdeauna crema cu factor de protectie solara si evitati expunerea prelungita la soare.

Citește și:

14. Daca va place stralucirea pielii bronzate, puteti incerca un auto-bronzant! De exemplu, o crema de fata bronzanta cu pigmenti minerali si SPF 15 poate fi alegerea perfecta pentru a da culoare tenului. De asemenea, poti incerca si auto-bronzantele pentru corp cu SPF 15 – iti vor face corpul sa arate minunat si, in acelasi timp, iti vor proteja pielea. Unele tipuri de piele – cele sensibile si mai deschise la culoare - au nevoie de factor de protectie mai ridicat.

15. Investeste intr-un aparat de ras de inalta tehnologie, cu strat lubrifiant de protectie a pielii si lame special create pentru femei care se muleaza perfect pe forma piciorului.

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.