Setari Cookie-uri

Noi remedii pentru cearcanele din jurul ochilor

Pielea fina din jurul ochilor necesita o ingrijire speciala

Solutii pentru a scapa de cearcane si pungi

Primul pas ar fi prezentarea la medicul specialist care va face o analiza amanuntita a zonei perioculare, dar si o evaluare completa a starii de sanatate si a modului de viata, stiind ca un deficit alimentar, fumatul si oboseala cronica pot determina sau intretine aceste modificari nedorite ale pielii. Se pot cere si examene de laborator pentru identificarea carentelor si corectarea acestora.”, explica Dr. Oana Spanu.

Cearcanele adanci pot fi umplute prin injectarea de acid hialuronic destinat acestei zone sau grasime proprie , sub anestezie locala. Aceste substante vor face mai putin vizibile si vasele de sange prezente in zona si vor atenua culoarea inchisa a pielii.

Pielea de culoare inchisa datorita pigmentului poate fi tratata prin aplicarea pe termen lung a unor creme cu agenti depigmentanti. Vasele fine din regiune se pot sterge cu tehnologie laser cu rezultate imediate.

Citește și:

Pentru ridurile fine din jurul ochilor, in special din coltul lateral, dar si pentru ridicarea portiunii laterale a sprancenelor si o usoara ridicare a pleoapei superioare se foloseste cu rezultate vizibile dupa 3-5 zile injectarea toxinei botulinice,. Este o modalitate de stergere a ridurilor extrem de frecvent utilizata, prin care se pot trata si ridurile orizontale de pe frunte si cele verticale dintre sprancene.

Pungile de sub ochi necesita o atentie speciala, singurul tratament eficient fiind in multe cazuri inlaturarea chirurgicala, prin blefaroplastie. cu rezultate remarcabile.

Blefaroplastia poate inlatura chirurgical excesul de piele, grasime si muschi de pe pleope, rezultatul este permanent, recuperarea rapida, iar cicatricile aproape invizibile. Se recomanda in general persoanelor la care metodele neinvazive prezentate anterior nu ar fi foarte eficiente sau nu ar avea indicatie. Procedura determina rezultate spectaculoase imediate, se poate asocia cu injectare ulterioara de acid hialuronic, toxina botulinica sau aplicarea de tratamente laser pentru obtinerea unui chip odihnit si relaxat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.