Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de acnee

Acneea, cea mai frecventa problema a tenului, afecteaza viata fiecarei persoane la un moment dat.

Poate sa apara la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de cosurile inestetice si deranjante. Daca acestea se inmultesc constant este indicat sa mergem la dermatolog de urgenta. Este un semn clar ca buna igiena si eventualele tratamente locale nu fac fata problemei.

De ce apare acneea ?

De cele mai multe ori acneea este rezultatul porilor infundati. Este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee.

Cel mai mare numar de glande sebacee se gaseste pe fata, gat si spate. Aceste glande produc o substanta uleioasa numita sebum, care ajuta pielea sa fie impermeabila si o impiedica sa se usuce.

Desi acneea nu este cauzata de infectii, acestea pot inrautati situatia. Astfel, acneea este rezultatul unor factori multipli precum celulele de piele moarte, sebumul in exces, inmultirea bacteriilor si o componenta hormonala.

Citește și:

Acneea impacteaza negativ viata sociala

Acneea nu cauzeaza numai un disconfort fizic, ea poate avea un impact major si asupra vietii sociale. Mai ales asupra tinerilor, foarte preocupati de aspectul lor fizic. In astfel de situatii ei se pot simti stanjeniti, tind sa evite contactele vizuale, se retrag si pot ajunge chiar sa se izoleze.

Din teama de a nu fi respinsi si evaluati negativ, tind sa ezite sa interactioneze, mai ales cu persoane de sex opus, pentru ca se simt neincrezatori.

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.