Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de acnee

Acneea, cea mai frecventa problema a tenului, afecteaza viata fiecarei persoane la un moment dat.

Tratamentul, un element cheie pentru inlaturarea cosurilor

Fiecare tratament se individualizeaza si raspunde diferit, de aceea si rezultatele pe acelasi tip de acnee pot fi diferite de la individ la individ, in functie de factori generali, hormonali, genetici sau constitutionali.

Tratamentul este unul complex si se individualizeaza in functie de forma clinica, extinderea, vechimea, tratamentele anterioare sau dupa varsta pacientului. Astfel, ca paleta de tratament cuprinde: antibiotice locale sau generale, bactericide locale, hormone sau retinoizi. Toate acestea se iau numai sub directa indrumare a medicului” ne mai explica dr. Anca Dobos.

Printre cele mai noi tratamente puse la dispozitia pacientilor se numara: laserele chirurgicale si terapia cu lumina (IPL, UV sau LED). Aceste tratamente nu au efecte secundare si se pot repeta ori de cate ori este nevoie. In acest fel, ramane la alegerea medicului dermatolog daca mai adauga solutii locale sau tratamente cu tablete pe cale generala.

Citește și:

Costul unei sedinte de IPL (LuminaIntensPulsata) este de 125 de euro pe sedinta, iar tratamentele dermatologice sunt proceduri standardizate deci beneficiile cat si efectele secundare sunt mult mai previzibile. Si costurile si tratamentele se individualizeaza de la caz la caz.

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.