Setari Cookie-uri

Operatiile estetice care se potrivesc cel mai bine cu anotimpul rece

Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa faci operatii estetice iarna.

5. Abdominoplastia

Abdominoplastia este operatia prin care se “scoate” o parte din tegumentul si grasimea de la nivelul abdomenului, lasand in urma o cicatrice transversala suprapubiana. Expunerea la UV a acestei cicatrici inainte de maturare va determina hiperpigmentarea (coloratia brun inchis) acesteia. Este de asemenea necesara utilizarea corsetului elastic, motiv pentru care trebuie evitata perioada calduroasa dar nici in sezonul foarte rece nu este bines a se faca.

Prin indepartarea unei cantitati mari de grasime organismul va fi mai slab protejat la frig. Desi toamna si primavara ar fi anotimpurile ideale pentru abdominoplastie.

6. Liftingul facial

Liftingul facial reprezinta interventia de ridicare, intindere si indepartare a pielii in exces de la nivelul fetei. Deoarece toate liniile de incizie sunt practicate la nivelul tegumentului cu par, cicatricile ulterioare vor fi protejate de expunerea la UV.

Citește și:

O singura exceptie este si anume cicatricile de la nivelul marginii anterioare a pavilioanelor auriculare, care sunt “ascunse” in pliurile acestora, dar si aici poate exista protectia capilara daca se alege temporar o coafura adecvata. Din aceste considerente aceasta interventie se poate practica in orice sezon.

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.