Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva

Solutii definitive pentru indepartarea parului nedorit

Epilarea cu laser sau IPL

Aceste doua tipuri de epilare folosesc diverse lungimi de unda. Epilarea cu laser patrunde mai profund la nivelul pielii comparativ cu IPL. Laserul actioneaza pe o singura lungime de unde, in timp ce IPL utilizeaza un spectru larg de lungimi de unda a luminii.

Epilarea cu IPL este un procedeu rapid si eficient. In schimb, tehnologia laser prezinta un procedeu mai agresiv.


De cate sedinte este nevoie

Epilarea definitiva se face in mai multe sedinte, numarul lor depinzand de tipul pielii, de culoarea parului si de zona tratata.

,,Tratamentul difera de la persoana la persoana si se poate stabili numarul de sedinte necesare in urma unui consult. Sedintele pot avea loc la intervale intre 4si 12 saptamani. Din nou, depindede fiecare persoana in parte.

Dupa o sedinta dispare 60-70% din parul tratat. Insa, la cateva saptamani parul apare iar, dar acestea sunt fire noi, crescute din alte radacini.

Citește și:

La urmatoarea sedinta vor fi indepartate si acestea si tot asa, pana cand vor fi distruse toate radacinile.”, spune Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.

Efectele adverse nu ar trebui sa te ingrijoreze

Efectele adverse ale epilarii definitive nu trebuie sa ne sperie. ,,In timpul si dupa tratamentul de epilare este normal sa apara zone inrosite sau putin umflate, care vor persista timp de 24-48 de ore.

Dupa cateva zile se pot observa fire negre in piele. Acestea sunt firele de par arse, pe care pielea le elimina”, ne explica Dr. AncaDobos, medic primar dermato-venerologie.

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.