Top 5 intrebari despre rinoplastie si raspunsul lor

Top 5 intrebari despre rinoplastie si raspunsul lor
Kudika
3 Ianuarie 2013

Imperfectiunile trupului nu mai reprezinta demult o problema iremediabila. Printre multe alte optiuni de remodelare a formelor corpului, rinoplastia se face remarcata ca fiind una dintre cele mai comune proceduri estetice din ziua de azi.

3. Care este diferenta dintre rinoplastia deschisa si cea inchisa?

Rinoplastia deschisa consta in crearea unor mici incizii in interiorul fiecarei nari, care vor fi unite la nivelul columelei. Prin acestea medicul chirurg poate ridica pielea de pe oasele si cartilajele nasului pentru a examina clar structura acestuia si pentru a corecta imperfectiunile formei sau structurii nazale.

In functie de complexitatea operatiei, aceasta poate dura intre 1 si 3 ore in care pacientul va fi sub anestezie generala. Este recomandata cand varful nasului trebuie remodelat, in corectarea devierilor laterale, in micsorarea nasului sau in rinocorectii secundare.

Majoritatea autorilor si chirurgilor care-i invata pe altii, recomanda in majoritatea cazurilor rinoplastia deschisa.

Rinoplastia inchisa difera fata de cea deschisa prin gradul de complexitate si presupune o incizie in interiorul narilor, fara ca acestea sa fie unite, prin care se acceseaza restul nasului.

Rinoplastia inchisa este recomandata celor care doresc corectia septului sau corectii minore. Daca prin rinoplastie inchisa se face reducerea“cocoasei”, pielea nu se scoate si atunci devine prea lunga, si asta duce la un aspect de nas cu varf rotund si prea mare.


4. Care sunt complicatiile ce pot aparea in timpul operatiei?

Spre deosebire de alte interventii chirurgicale, in cazul rinoplastiei riscurile sunt minime. Nu am intalnit hemoragie, infectie, necroza, desfacerea operatiei.

Tumefactiile si echimozele fac parte din recuperarea fireasca si nu trebuie considerate a fi complicatii.

5. Pot aparea riscuri postoperatorii?

Cicatricile, neregularitatile de la nivelul dorsului nazal, coborarea varfului nasului, periosta si pericondrita (apar in urma unei traumatizari si inflamari la nivelul periostului si pericondrului), sinechiile (lipiri ale mucoasei respiratorii) sau paresteziile si hipoestezia(tulburari de sensibilitate care dispar dupa cateva luni) sunt temporare, dispar in cateva saptamani.

Sigur ca zona va fi menajata un timp si se respecta niste reguli postoperatorii indicate de medicul chirurg.

In urma unei rinoplastii executate corect, nasul trebuie sa aiba o forma perfect stabila care se va incadra in restul organismului si care va evolua de-a lungul anilor odata cu intregul corp.

SURSA FOTO prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri