Setari Cookie-uri

Cuperoza, roseata permanenta din obraji

Cand esti emotionata sau depui efort fizic ca iti navaleste sangele in obraji? Ai putea suferi de cuperoza.

Ingrijire si tratament


Numai un dermatolog este in masura sa-ti spuna daca afectiunea de care suferi este cuperoza sau o alta boala a pielii. Tot el iti poate prescrie si tratamentul adecvat.O terapie urmata imediat dupa aparitia primelor semne opreste evolutia bolii si ii previne recidivele.

Pielea afectata de cuperoza este adesea delicata și sensibila, de aceea trebuie evitata utilizarea apei fierbiti sau foarte reci pe fata, expunerea la soare, alcoolul, tigarile, alimentele picante, stresul.

De asemenea, trebuie sa se acorde atentie hipertensiunii arteriale si sa se evite efortul intens desfasurat in conditii de caldura, variatiile bruste de temperatura, alimentele si bauturile fierbinti ori sedentarismul.

Pentru ca nutritia joaca un rol cheie in buna functionarea organismului este indicat sa beti cel putin un litru de apa pe zi si mai ales sa mancati multe legume si fructe.

Citește și:

Tenul trebuie curatat in fiecare zi cu apa calduta si sapun delicat care nu irita piela. O mare parte din produsele de machiajusuca tenul, de aceea elepot fi folosite dupace ati cerut sfatul unui dermatolog.

,,Un tratament foarte eficient este cel cu Lumina Intens Pulsata (IPL) si lasere cu Nd-YAG. Aceste proceduri inchid vasele si distrug sangele extravazat. Sunt necesare minimum 2 sedinte pentru un rezultat bun. Este un tratament rapid, de aproximativ 15 minute pentru toata fata, usor, eficient, cu rezultate vizibile de la prima sedinta”, adauga Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie, Clinica Hyperion, Galati.

Alte tratamente efectuate la recomandarea medicului sunt administrarea de antibiotice si aplicatii locale cu creme anti-inflamatoare si antibacteriene; masajul de drenaj sau crioterapia. Aceasta din urma se efectueaza printr-un masaj cu azot lichid, foarte binevenit mai ales pentru ca nu are reactii adverse.

Citește și:

    sursa foto prima pagina: shutterstock.com

    Vizionare placuta


    Kudika
    20 Februarie 2013
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.